10 cele mai importante lecții pe care ți le dă o căsnicie de 36 de ani

28 decembrie 2014 Noi doi
 
 

Într-o căsnicie treci prin atât de multe momente, de la bogăție la sărăcie, de la sănătate la boală, de la momente frumoase, la clipe pe care vrei doar să le dai uitării. Iată 10 lecții pe care le-a învățat terapeutul Winifred M. Reilly, după 36 de ani de căsnicie.

 

1. Dacă ești de părere că această căsnicie ar fi fost mai ușoară alături de o altă persoană, cel mai probabil te înșeli.

2. Amenințarea cu divorțul este o armă periculoasă. Mai degrabă te plângi sau spui cuvântul cu F. Nicio persoană nu va avea o inimă frântă dacă îi spui că ești “frustrată”.

3. O căsnicie nu devine mai bună și nu se menține bună de la sine, trebuie să participați amândoi la momentele bune și rele ale vieții și să luați cele mai bune decizii.

4. Lupta într-o căsnicie nu trebuie evitată, ea este necesară. Niciunul nu veți putea fi  mai puternic și nici nu veți putea avea o relație sănătoasă dacă nu v-ați confruntat cu momentele dificile ale vieții.

5. Dragostea crește din provocațile pe care le înfruntați împreună și momentele frumoase pe care le împărtățiți.

6. Căsnicia este o negociere între două persoane care decid cum să facă lucrurile. Bani, intimitate, creșterea copiilor. Puteți să vă luptați amândoi sau puteți colabora. De regulă, în urma colaborării culegeți cele mai bune roade.

7. Până și cel mai dificil din relație știe când să se abțină. Credeți-mă pe cuvânt.

8. Multe din nemulțumirile partenerului și frustrările lui nu sunt legate de tine, dar altele sunt. Cu cât îți dai mai repede seama care e care, cu atât va fi mai bine pentru tine.

9. În momentele grele, angajamenul pe care ți-l ei poate fi portița ta de salvare. Amintește-ți că, în urmă cu ceva timp ai spus  “până când moartea ne va despărți”, iar ăsta ar trebui să fie motivul care să te determine să faci lucrurile să meargă ca pe roate.

10. Căsnicia te poate face o persoană mai bună sau o persoană mai rea. Este alegerea ta.

Sursa: feminis.ro


 
 

Recomandări