10 culori inspirate de natură, pentru primăvara 2017. AFLĂ care va fi CULOAREA anului?

05 noiembrie 2016 Noutăți
 
 

Institutul Pantone Color, cel care dă tonul în această direcţie, a decis culorile pentru sezonul cald 2017. S-a mers pe întoarcerea la natură şi celebrarea valorilor umane. Așadar, 2017 va fi anul verde, a naturii și sănătății.pantone_primavara_2017Este vorba despre zece culori inspirate de natură şi diversitatea oamenilor, sub aspectul valorilor, culturilor şi credinţelor. Sursa de inspiraţie a celor zece nuanţe publicate de Instititul Pantone pentru primăvara lui 2017 este mediul înconjurător, deci vorbim despre nuanţe luminoase, pastelate, odihnitoare pentru ochi şi suflet. Se regasesc nuanţe de albastru, verde pastel şi o serie de tonuri calde, între roz pal şi roşu vibrant – nuanțe care vor domina întregul sezon cald în materie de haine și accesorii.

Culorile anului 2017 sunt următoarele:

Kale

După cum a fost spus, anul 2017 este al naturii. Această nuanță de verde (kale) se regăsește printre tendințele de culoare primăvara viitoare. Este perfectă pentru orice articol vestimentar, dar mai ales pentru îmbrăcăminte exterioară. Printre designerii care au folosit nuanța kale în colecțiile primăvară/vară 2017 s-au numărat: Versus Versace, Salvatore Ferragamo, Louis Vuitton și Balmain.

verde-military

Alună (Hazelnut)

O altă nuanță aleasă de Pantone pentru primăvara anului 2017 este alună, un ton mai deschis de maro, cald, care denotă eleganță. În plus, este nuanța perfectă, care poate fi purtată pe parcursul întregului an 2017.

crem

Pink Yarrow

Roz este una dintre culorile care au început să fie mai des văzute în colecțiile marilor designeri. Rozul Yarrow este o nuanță de roz feminină, îndrăzneață, care nu trebuie să lipsească din garderoba ta în primăvara anului viitor.

pink

Verdeață (Greenery)

O altă nuanța a verdelui aleasă de Pantone pentru primăvara anului 2017 este verdeață (culoarea frunzei), care, în conformitate cu Institutul Pantone Color, este necesară și trebuie să se regăsească în garderobă, deoarece omul simte nevoia de-a explora, reinventa.

verde

Pink Pale Dogwood

Această nuanță de roz neutru a fost prezentată în cadrul colecțiilor marilor designeri la săptămâna de modă de la New York, Londra, Milano și Paris. Pentru că este o nuanță liniștită, ea nu trebuie să lipsească din garderoba ta anul viitor.

roz

Albastru paradis (Island Paradise)

Albastru este una dintre culorile nelipsite, pe care toată lumea iubește s-o poarte. Această nuanță revigorantă creează iluzia de apă și a fost inclusă în colecțiile marilor designeri. Emilio Pucci, Christian Sirino, Barbara Bui, sunt câțiva dintre cei care au ales s-o includă.

turcoaz

Portocaliu (Flame)

O altă nuanță aleasă de Institutul Pantone Color pentru primăvara anului 2017 este flame, o nuanță între roșu și portocaliu. Pentru că este viu colorată, aduce odată cu ea multă dragoste, pasiune și fericire.

oranje

Albastru intens (Lapis Blue)

Dacă te-ai săturat de bleumarin, pentru că l-ai văzut peste tot în acest an, atunci, în primăvara anului 2017 alege albastru intens, care este o nuanță naturală, considerată un simbol al regalității și foarte puternică.

bleumarin

Galben Primrose (Primrose Yellow)

Pantone spune că această nuanță de galben se va afla pe primul loc în topul culorilor preferate anul viitor. Tendințele de culoare galben primrose vor fi văzute la rochiile de seară, fuste sau bluze.

galben

Denim Niagara

Culoarea care nu va lipsi primăvara anului 2017 din garderoba nimănui este, albastru Niagara. Este una dintre cele mai versatile, care poate fi combinată cu aproape orice altă nuanță, fiind relaxantă, liniștitoare și cea care va atrage multe priviri.

albastru-gri

Institutul Pantone este o companie recunoscută în întreaga lume pentru sistemul său brevetat de clasificare a culorilor, iar alegerile sale în materie de culori ale anului sunt așteptate ca un veritabil eveniment de fiecare dată.

Culoarea anului 2017 va fi decisă în ianuarie 2017

Candidate cu prima șansă pentru titlul de culoarea anului sunt: Pink Yarrow – o culoare vibrantă, festivă și tropicală și Kale – o culoare inspirată din natură. Cele doua culor simbolizează natura, bucuria, fertilitatea și puterea de regenerare a naturii de la care omul trebuie să învețe.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări