10 lucruri pe care nu le știai despre detoxifiere

28 februarie 2017 Nutriție
 
 

Eliminarea toxinelor este un lucru benefic pentru siluetă, însă știai că are multiple alte beneficii pentru sănătate? Află care sunt acestea!

DetoxifiereȘtim cu toatele că fructele și legumele ajută la detoxifierea organismului, de aceea, puține dintre noi nu au încă un blender în bucătărie. Însă curățarea reziduurilor toxice din corp nu ajută doar la scăderea în greutate, ci au un efect benefic asupra întregii stări de sănătate.10 lucruri pe care nu le știai despre detoxificare

Ce înseamnă detoxifierea?

Detoxul, cum mai este cunoscut, este procesul prin care organismul nostru elimină efectele negative ale factorilor externi, de la poluare, la chimicale, pesticide și aditivii din alimentele pe care le consumăm. Detoxifierea internă este mai eficientă, pentru că are efect direct asupra rinichilor și colonului – organele implicate în eliminarea toxinelor din corp.

De ce e nevoie de detoxifiere?

Pentru că este o metodă completă și foarte eficientă de a-ți păstra o stare de bine generală, atât la nivel fizic, cât și mental. Prin detoxifiere vei scăpa de migrene, stări de greață sau lipsă de energie, starea părului și a unghiilor se va îmbunătății, pielea va arăta mai tânără, te vei confrunta cu mai puține episoade alergice sau deloc. Și dacă înainte de apariția calculatorului aveam joburi mai puțin statice, acum, stilul nostru de viață sedentar nu ne ajută prea mult metabolismul. O cură de detoxifiere stimulează organismul să elimine în ritm alert toxinele din corp.

Detoxifiere pe termen lung sau scurt?

Depinde de stilul tău de viață și de ce îți dorești. O detoxifiere pe termen scurt poate presupune să consumi doar freshuri făcute în casă timp de 24 de ore sau chiar injecții intravenoase sau spălături în cazul intoxicării cu metale grele sau chimicale.

detox_sucuri

În schimb, detoxifierea pe termen lung presupune evitarea alimentelor bogate în carbohidrați, a dulciurilor și creșterea aportului de fructe și legume (printre care și usturoiul).

În plus, o detoxifiere ca la carte include aportul de lichide suficiente pentru o hidratare corectă, dar și o serie de exerciții fizice (de la pilates la yoga sau tai chi), care vor regla nivelul stresului și al energiei din corp.

Detoxifiere cu mere

Încearcă dieta cu mere – timp de 3-4 zile mănâncă doar mere culese timpuriu, ca ionatanele. Mănâncă șase mere pe zi pentru ca aportul caloric să scadă, iar colonul să fie curățat adecvat.

Detoxifierea fără zahăr

Poți scăpa de kilogramele în plus renunțând cu totul la alimentele care conțin zahăr – de la deserturi și mâncăruri procesate la băuturi dulci. Dacă totuși nu poți elimina din prima orice urmă de zahăr, înlocuiește-l cu substituenți naturali.

Detoxifierea cu lămâie

Adaugă lămâie în apa pe care o bei zilnic. Acidul conținut va avea efect de curățare a toxinelor, prin spargerea moleculelor grase.

Detoxifierea cu suplimente

Poți alege varianta cea mai ușoară – aceea de a recurge la pilule special concepute pentru detoxifiere. Atenție sporită: cere sfatul medicului nutriționist înainte de a le încerca, pentru a afla care sunt cele potrivite pentru tine.

Procedee alternative de detoxifiere

Homeopatia, acupunctura, masajul, ceaiurile de ierburi sau hidroterapia, o practică mai puțin cunoscută (alternarea dușurilor fiebinți timp de cinci minute, urmate de cele reci, pentru 30 de secunde), sunt tot atâtea procedee de detoxifiere care pot da rezultate îmbucurătoare asupra stării tale de sănătate.

Înainte de detoxifiere mergi la doctor

Nu începe nicio cură de detoxifiere înainte să-ți faci un control amănunțit pentru a depista dacă sănătatea îți permite un astfel de regim. Femeile însăcinate, de exemplu, nu au voie să urmeze procedee de detoxifiere, întrucât anumite practici pot dăuna fătului.

Sursa


 
 

Recomandări