10 trucuri împotriva timidității

12 august 2016 DEZVOLTARE PERSONALĂ
 
 

Ai o fire mai emotivă și din această cauză ratezi multe ocazii de a te afirma, la serviciu sau în cercul de prieteni?

femeie

Iată cum poți să te simți în largul tău în orice situație și să ai succes!

1. Informează-te în permanență. Acest lucru te va ajuta să poți să întreții o conversație, indiferent de subiectul de discuție.

2. Zâmbește des. Astfel vei ieși cu ușurință din situații jenante. Dacă zâmbești, cei din jur îți vor ignora greșelile și îți vor zâmbi la rândul lor.

3. Intră în contact cu persoane pe care nu le cunoști. Vei observa, în timp, că nu vei mai fi timidă când vei fi nevoită să vorbești în fața unor necunoscuți.

4. Susține-ți părerile proprii în orice situație. Doar așa vei căpăta încredere în tine.

5. Renunță la rolul de victimă. E bine să știi că nimeni nu apreciază persoanele care se autovictimizează, așa că cel mai indicat este să-ți pui în valoare calitățile!

6. Gândește pozitiv. Și ceilalți se tem, și ceilalți fac gafe. Nu ești singura.

7. Dezvoltă-și simșul umorului. Acesta te va ajuta să ieși din multe încurcături și ceilalți nu-ți vor mai observa timiditatea.

8. Privește-l în ochi pe cel cu care vorbești. Interlocutorul se va simți bine dacă îi acorzi atenție și nu va mai fi atent la emotivitatea ta.

9. Primește complimentele și leagă-te de ele pentru a porni o conversație.

10. Învață să accepți și respingerea. În viață există momente în care fiecare dintre noi e respins, fie că e timid, fie că nu. Din orice eșec nu ai decât de învățat.

Sursa


 
 

Recomandări