3 ingrediente și 3 rețete pentru o piele frumoasă

17 februarie 2016 Ten
 
 

Dacă observi că pielea ta nu mai este la fel de radioasă, ci dimpotriva, pare ternă, obosită și lăsată, îi poți reda frumusețea cu câteva ingrediente pe care le găsești chiar în frigiderul sau cămara ta.

masca_ten

Iată, deci, 3 rețete super-simple și eficiente pentru tenul tău:

Oțet de mere

otet mere

Dermatologii susțin că mărul aduce beneficii tenului deshidratat, care se caracterizează printr-o piele subțire, fragilă, lipsită de elasticitate și de rezistență. Mărul este foarte bun și împotriva toxinelor și are un conținut ridicat de vitamina C, care ajută la producerea colagenului.

Mărul conține acid lactic și malic, acizi care atacă acneea, exfoliază și reduce petele roșii. Tot ce trebuie să faci pentru a obține un amestec revigforant pentru tenul tău este să amesteci o parte de apă distilată cu o parte de oțet de mere. Pentru a evita mirosul neplăcut poți adăuga câteva picături de ceai verde.

Albușuri de ou

albus ou

Albușurile de ou sunt bogate în vitamine și minerale, cum e seleniul, care combat acneea. Proteinele ajută la închiderea porilor și protejează tenul de bacteriile care s-ar putea dezvolta acolo. În plus, proteinele reduc ridurile.

Acesta mai conține luteină, un antioxidant care ajută pielea să fie elastică și hidratată în același timp.

Tot ce trebuie să faci este să se aplici albușul unui ou și să-l lași să acționeze pentru 15-20 de minute. Clătește cu apă rece și gata.

Albușul de ou, în combinație cu sucul de lămâie, este eficient și pentru punctele negre de pe față, inestetice și greu de îndepărtat.

Felii de cartofi

cartofi

Masca de faţă cu cartof face minuni pentru ten! Dacă nu l-ai introdus până acum în tratamentele de înfrumuseţare, ar fi timpul să o faci. Cartofii conţin mai multă vitamica C decât o mandarină, mai mult potasiu decât bananele şi, de asemenea, are cantităţi semnificative de vitamina B6.

O mască facială pe bază de cartof creşte elasticitatea pielii şi o face mai catifelată. În plus, cartoful are și un efect astringent asupra pielii, exfoliază și reduce cicatricele fine. Tot ce trebuie să faci este să tai felii un cartof mediu și să le aplici pe față, timp de 30 de minute. Apoi, elimină-le și spală fața cu apă caldă.

Text: Alina MATEI


 
 

Recomandări