3 remedii naturiste eficiente împotriva răcelii

12 ianuarie 2017 Trăiește sănătos
 
 

Sezonul rece e perioada virozelor și a gripei, prin urmare de multe ori e inevitabil să răcești și tu. Asta nu înseamnă însă că trebuie să te îndopi cu medicamente, fără a-ți ajuta organismul să trecă peste perioadă mai ușor, cu ingrediente naturale.

gripa

Iată 3 remedii naturiste testate, adjuvante eficiente în tratarea simptomelor de răceală și gripă. În plus, e foarte probabil să le ai deja în bucătărie.

Sarea grunjoasă

Sarea grunjoasă e aliatul tău când vine vorba de tuse. Pentru a putea dormi mai ușor sau pur și simplu pentru a ameliora simptomele, încinge cât mai bine 300-400 g de sare într-o tigaie. În răstimp, pregătește un săculeț gros sau un prosop (neapărat din fibre naturale) și toarnă sarea încinsă în el. Leagă cât mai bine săculețul sau prosopul, cu mare grijă să nu te arzi, apoi pune-l în alte prosoape și leagă-l din nou, încât să nu ardă când îl atingi, ci să fie foarte cald.

Aplică sarea încinsă astfel învelită pe piept și ține-o cât timp suporți, însă ai mare grijă să nu adormi cu ea pe piept, căci există riscul să te rănești. Repetă procedeul până când simptomele dispar, însă adesea o singură aplicare face o diferență considerabilă.

Hrean

Sinuzita e un proverbial cui în talpă și de sine stătătoare, dar când e însoțită de toate celelalte simptome, devine chiar un coșmar ce nu te lasă să dormi, să gândești, să respiri. Hreanul e cea mai bună alternativă naturală pentru a ameliora simtomele sinuzitei.
Rade 1-2 bucăți de hrean proaspăt și pune-l într-o cârpă sau un săculeț. Aplică-l apoi pe frunte și în zona T pentru 5-10 secunde, sau cât poți rezista. Atenție, efectul hreanului este foarte puternic și poate irita zona, deci folosește o cremă hidratantă înainte de a folosi remediul naturist.

Ridiche neagră

Tot din bunici e cunoscut și acest sirop pentru tuse din doar 2 ingrediente, pe care îl faci în bucătărie. Taie un capac în partea superioară și scobește în ridichea neagră până ce înlături 1/3-1/4 din pulpă. În cavitatea rămasă pune miere și lasă ridichea așa câteva ore sau peste noapte. Administrează siropul de ridiche neagră ca pe un sirop obișnuit, câte o lingură de 3 ori/zi sau chiar mai des, căci nefiind un medicament nu există risc de supradozaj.

Toate cele 3 remedii naturiste le ai cel mai probabil în bucătărie, poate cu excepția ridichei, și reprezintă un real aliat în lupta cu simptomele răcelii sau ale gripei. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă sau se agravează, consultă rapid un medic.

Sursa


 
 

Recomandări