4 tipuri de cuțite pe care trebuie să le ai în bucătărie

08 ianuarie 2017 Interior
 
 

Cuțitele sunt cele mai importante instrumente din bucătărie. Este bine de știut cum se alege cuțitul potrivit pentru o anumită activitate. Un singur set cu patru cuțite de bază poate fi suficient ca să îți faci treba ca la carte orice ai prepara.

cutite1

Cuțitele de bază pentru cele mai uzuale activități în bucătărie sunt următoarele:

Cuțitul pentru legume

Extrem de versatil, este util pentru a toca ceapa și alte legume. Odată ce te obișnuiești cu mânuirea lui, poți realiza lucruri de finețe cu siguranță și abilitate.

Cuțitul pentru feliere

Este ideal pentru a felia fin brânza sau preparatele din carne, cum ar fi friptura de pui, pește, curcan, șunca sau alte mezeluri.

Cuțitul bucătarului

Este cuțitul pe care orice bucătar, profesionist sau amator, trebuie să îl aibă în bucătărie. Este cel mai utlizat cuțit și te va ajuta indiferent de ingrediente. Poți să tai, să toci sau să feliezi cu el și legume, și fructe, și cărnuri. Are o lamă de 20 cm (dar poate să ajungă până la 30 cm), ușor curbata pentru mai multă precizie, balansare și minim de efort atunci când îl folosesti. Îți recomandăm să investești într-un cuțit din oțel inoxidabil de bună calitate, cu un mâner de calitate.

Cuțitul pentru pâine

Este un cuțit cu lama asemănătoare cu cea a unui fierăstrău și îl poți ascuți numai cu dispozitive speciale. Cu ajutorul lui pot felia alimente tari la exterior și moi la interior, cum ar fi pâinea, chiflele blatul de tort, chiar și roșiile.

cutite

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări