5 lucruri pe care nu le știi despre avocata Inga Albu

20 aprilie 2017 INTERVIU
 
 

E greu să prescrii rețete și formulele de succes în avocatură, cert este că trebuie să ai vocație și să-ți asumi că e o profesie unde se cer multe sacrificii.

inga albu2

Avocata Inga Albu recunoaște că meseria a ales-o pe ea și nu invers, dar este bucuroasă că a reușit să-și construască o carieră de succes. Îi place să creadă că încrederea pe care o inspiră și calitățile profesionale sunt cele ce îi determină pe clienți să îi solicite ajutorul.

Citește mai jos 5 lucruri pe care nu cred că le știi despre frumoasa avocată:

Iubește marea

Inga iubește marea, poate și pentru că până la vârsta de 32 ani a văzut marea doar o singură dată, la vârsta de 5 ani.

inga albu

Adoră să danseze

Inga iubește dansul, iar în copilărie se visa ballerina. A trecut cu succes castingul pentru o școală din România, dar nu a fost să fie, spune ea.

A călătorit cu avionul la 32 de ani

A călătorit pentru prima dată cu avionul la vârsta de 32 de ani.

inga albu1

Are o relație frumoasă cu frații vitregi

Deși este unicul copil la părinți, Inga are 2 frați vitregi, copii tatălui său din a 2-a căsătorie – o soră vitregă, fiica mamei vitrege și un frate pe linia tatălui biologic. Cu toții menține o relație de familie, iar cu unii a devenit și nană de botez a copiilor lor.

A studiat, inițial, agronomia

Inițial Inga a studiat Agronomie în cadrul unui Liceu din Chișinău, după care Limbi Străine la un Colegiu privat din Edineț. Pe atunci a fost modificată Legislaţia cu privire la învăţămînt, în așa fel încât, în Colegii se interzicea facultatea de Limbi Străine, fiind permisă doar în instituţii superioare de învăţământ. Drept urmare, toţi studenţii înscriși la acea facultate au fost transferaţi la Facultatea de Drept.

După absolvirea Colegiului a activat în calitate de executor judecătoresc în cadrul Oficiului Edineț al Departamentului de Executare a Deciziilor Judiciare de pe lângă Ministerul Justiției, care aparținea pe atunci Judecătoriei Edineț, iar în paralel a studiat Dreptul la Universitatea „Alecu Russo” din or. Bălți.

Text: Alina MATEI


 
 

Recomandări