5 semne care îți arată că este timpul să închei o prietenie

18 februarie 2016 DEZVOLTARE PERSONALĂ
 
 

Când legăm o prietenie cu cineva ne dorim ca ea să dureze pentru totdeauna, dar dacvă observi tot mai des că ești numai supărată din cauza unei persoane apropiate, poate ar trebui să te îndepărtezi de ea. Este mai sănătos și spre binele tău să încheie o relație de acest tip.

prietenie
Vezi care sunt semnele care ar trebui să te facă să închei o astfel de relație:

1. Când te șantajează

Un prieten nu va condiționa niciodată prietenia ta. Îți poate spune, cel puțin părerea sa despre o anumită situația și să te facă să înțelegi că nu ai făcut alegerea cea mai bună, dar niciodată nu o va condiționa în acest fel. Dacă prietena ta are constant această atitudine poate ar trebui să reconsideri relația.

2. Când vrea să fie în centrul atenției tale

Vreii să iei cina cu alți prieteni? Să petreci un week-end cu prietenul tău? Să mergi în vizită la familia ta? În cazul în care nu poți face nimic din toate aceste activități pentru că tot timpul ești cu prietena ta, este timpul pentru a face schimbări în viața ta. Nu o lăsa să te sufoce! Fiecare aspect al vieții de zi cu zi este important și prietena ta ar trebui să înțeleagă acest lucru. Nu îți petrece timpul doar în compania ei, pentru că ai putea pierde momente importante și frumoase cu alții. Ești singura persoană care decide cum să își trăiască viața, iar cei care nu înțeleg asta nu merită să fie în viața ta.

3. Când nu te respectă / te bârfește în public

Pentru unii, răspândirea zvonurilor și bârfa sunt metode prin care încearcă să-și crească stima de sine, convingându-se constant că sunt mai buni decat ceilalți. Fără excepție. Dacă prietena ta are acest obicei, cel mai probabil, posibilitatile sunt mari să devii și tu ținta acestor cleveteli. Nu ai de ce să suporți o astfel de atitudine, iar respectul și încrederea sunt fundamentale în orice relație.

prietenie

4. Când nu păstrează secretele

Încrederea este esențială în orice relație, iar în cazul unei prietenii nu vom dezvălui secretele, indiferent ce se întâmplă sau dacă ne supărăm. Un prieten nu ar dezvălui secretele tale, chiar și în cele mai rele circumstanțe. Dacă se întâmplă acest lucru este timpul să iei atitudine și să închei acea prietenie nocivă.

5. Când încearcă să te controleze

Este normal ca prietenii să îți dea sfaturi, însă nu au dreptul să îți spună ce să faci. Ești singura persoană care decide cum să își trăiască viața, iar cei care nu înțeleg asta nu merită să fie în viața ta.

În general, prietenia trebuie întreținută, încurajată și respectată mereu.

Înconjoară-te de prieteni adevărați și învață din greșelile tale. Învață să te cunoști pe tine mai bine, care sunt nevoile și dorințele tale, în ce zone este nevoie să lucrezi cu tine, toate astea vor duce la echilibru și stare de bine. Dar și la oameni potriviți alături!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări