5 sfaturi ca să previi îmbătrânirea pielii

08 ianuarie 2017 Ten
 
 

Nu poți evita trecerea timpului, dar poți preveni urmele pe care le lasă pe pielea ta.

home_ten

Dacă ai început deja să vezi primele riduri fine și primele semne ale îmbătrânirii, lupta împotriva lor cu cele 5 soluții simple pe care ți le oferim mai jos!

Folosește o cremă cu protecție solară în fiecare zi

Până la 90% responsabilă de îmbătrânirea pielii este cauzată de expunerea la soare, astfel încât să nu ar trebui să ieși din casă fără a aplica o cremă pentru protecție solară pe gât și pe față. Optează pentru cea cu factor de protecție 50+, astfel pielea ta va arăta tânără mai mult timp.

Folosește un ser cu retinol

Retinolul este una dintre cele mai populare substanțe antiîmbătrânire, ajută la diminuarea ridurilor premature cauzate de soare și controlează acneea.

Consultă dermatologul în privința alegerii unui serum sau unei creme anti-aging potrivită tipului tău de ten și al vârstei tale.

Dermatologii susțin că retinolul este una dintre substanțele care chiar funcționeză atunci când vine vorba despre reducerea ridurilor.

Nu dormi machiată

Nu contează cât de obosită ești, nu te du la culcare fără să te demachiezi și să aplici serurile anti-aging. Este important să-ți cureți bine fața în fiecare seară, înainte de a merge la culcare. În acest fel, vei evita blocarea porilor și vei îndepărta poluarea de pe față.

Fă cardio

Nimic nu îți crește pulsul și nu-ți face pielea să strălucească mai bine decât un exercițiu de cardio. Transpiratul din timpul antrenamentului elimină toxinele din corp, ceea ce înseamnă o piele mai curată și mai elastică, pentru mai mult timp.

Dormi suficient

Încearcă să dormi șapte-opt ore în fiecare noapte. În timpul somnului, corpul se “repară”, se vindecă și se regenerează, iar dacă nu dormi suficient, poți încetini acest proces, iar consecințele se vor observa imediat pe piele (cearcăne, piele ternă).

Specialiștii te sfătuiesc să mergi la culcare cam la aceeași oră în fiecare seară și să te trezești tot cam la aceeași oră dimineața. O rutină bună de somn te va ajuta să ai o piele revigorată și tânără.

O altă condiție a unui ten sănătos este și o adecvată, care poate face miracole pentru pielea ta!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări