7 miniproiecte, din materiale reciclate, uşor de realizat

07 februarie 2013 Interior
 
 

Proiectele marca DIY sunt preţioase doar pentru simplul fapt că sunt realizate de tine şi după fiecare proiect te vei simţi mândră de creaţia ta. Noi îţi dăm de lucru şi îţi propunem 7 mini-proiecte de weekend, din materiale reciclate.

1. Deşi iubim cărţile, unele dintre ele sunt atât de vechi, încât paginile le cad precum petalele unui trandafir ofilit. Cea mai bună conservare a lor este aceea de a „îmbrăca” un tablou întreg în „rânduri”. Aveţi nevoie de o pânză de tablou, „foi” de carte, lipici, un şablon şi vopsea neagră. Restul este simplu, lipiţi în mod dezordonat paginile pe suprafaţa tabloului, după care aşezaţi şablonul şi aplicaţi un strat de vopsea. Rezultatul îl puteţi observa în imagini.

book-page-wall-art

2. Aceeaşi tehnică poate fi aplicată şi în cazul unui vas de sticlă sau vază. În această situaţie aveţi nevoie de aracet, în locul adezivului clasic, şi de alte accesorii, precum o floricică, o fundiţă sau o steluţă etc.

book-page-vase

3. Cutiile metalice de vopsea au şi ele o întrebuinţare. Dacă le vopsiţi şi pe ele (eventual chiar cu vopseaua din interiorul lor), acestea se pot transforma în obiecte decorative neobişnuite pe care le puteţi folosi ca recipiente de sortare sau depozitare.

paint-can-mail-holders

4. Cu toţii strângem sticle prin casă, fără voia noastră. Iată că noi am găsit o modalitate inedită de utilizare a sticlelor goale. Aveţi nevoie de instalaţii de luminiţe pe care să le introduceţi în interiorul sticlelor şi de un disc de diamant cu care să tăiaţi un mic orificiu pe partea din spate a recipientului pentru a putea conecta instalaţia la o sursă de electricitate.

wine-bottle-lights

5. Există anumite sticle care au un design atât de frumos sau un branding extrem de atractiv, încât nu îţi vine să te desparţi de ele. Noi am găsit soluţia! Transformă-le în vaze, „decupându-le” partea superioară tot cu ajutorul unui disc de diamant.

wine-bottle-vase

6. Şi pentru că tot vorbeam de sticle, cele de vin sunt sigilate întotdeaua cu un dop de plută. Colecţionează cât mai multe dopuri şi poţi realiza un panou pentru chei şi post-it-uri pe care să îl pui pe holul de la intrare.

wine-cork-bulletin-board

7. Pentru baie, un covoraş din dopuri de plută este perfect! Nu doar practic, cât şi creativ! De menţionat ar fi faptul că dopurile sunt lipite pe suprafaţa unui covoraş simplu de baie, după ce au fost tâiate pe jumătate.

wine-cork-map

Sursa: decoist.com


 
 

Recomandări