7 sfaturi pentru a te împăca mai bine cu soacra

02 ianuarie 2014 Noi doi
 
 

Vrei ca soacra ta să fie mereu de partea ta, vrei să eviţi problemele cu ea? Atunci nu ezita să citeşti sfaturile de mai jos.

Unul din momentele dificile pentru un cuplu este menţinerea relaţiilor bune cu soacra. Nu este uşor, dar nici imposibil. În continuare îţi prezentăm câteva trucuri pentru a te putea înţelege bine cu mama celui pe care l-ai ales partener de viaţă.

1. Acţionează spontan

Nu te preface, pentru că atunci când o faci, se vede şi se simte. Petrece-ţi timpul la bucătărie alături de soacră sau mergeţi la cumpărături împreună. Cere-i sfatul în ceea ce ţine de o reţetă sau altceva. Fii deschisă cu ea, dacă eşti tăcută şi închisă e clar că nu vei găsi limbă comună cu ea.

2. Fii autentică, acţionează în mod corespunzător

Ţine minte, pentru ca să te accepte cineva, este nevoie să te accepţi tu însuţi. Dacă soacra ta are o părere negativă despre tine demonstrează contrariul, acţionează astfel încât să-şi schimbe opinia despre tine.

3. Vizitează-ţi soacra!

Contactul familial, mai devreme sau mai târziu, face ca şi gingăşia dintre voi să crească. Dacă îţi vei face timp special pentru a o vizita, o vei face să se simtă specială. Du-i ceva simbolic care, cu siguranţă, o va înduioşa.

4. Nu trebuie să cedezi numai pentru faptul că ţi-e soacră

Da, este adevărat că vrei să menţii cu soacra ta o relaţie bună, însă când vine vorba de păreri, propriile decizii ce ţin de familia ta, nu îi permite să se amestece. Odată ce a văzut că i-ai permis, va încerca mereu să-ţi controleze viaţa.

5. Evită certurile banale

De multe ori soacrele iau în consideraţie că sunt mai cu “experienţă” şi încearcă să te depăşească prin diferite forme. Dacă îşi expune părerea de multe ori, iar tu nu eşti de acord, nu o contrazice, taci, las-o să creadă că gândeşti la fel ca ea, evită certurile.

6. Educarea copiilor va fi mereu o temă de dezbatere

Este normal şi acceptabil ca fiecare să-şi crească şi să-şi educe copilul aşa cum doreşte şi cum crede că e mai bine, dar de fiecare dată soacra va încerca să educe copii tăi aşa cum nu l-a putut educa de fiul său. În acest caz ar trebui să stai de vorbă liniştit cu ea şi sa-i explicit totul într-o manieră calmă.

7. Gândeşte-te la sentimentele partenerului tău

Poate ca nu ţii dragă mama soacră, dar gândeşte-te că este mama soţului tău şi dacă nu te înţelegi bine cu ea are de suferit şi el. E totuşi mama lui şi el o iubeşte, respectă-i sentimentele! Poţi să nu fii prietenă cu ea, dar cel puţin poţi s-o respecţi.

Text: Alexandra MARTA


 
 

Recomandări