8 lucruri pe care toți tații ar trebui să le spună băieților lor. Le vor mulțumi la maturitate!

22 noiembrie 2017 Dezvoltarea copilului
 
 

Deși se spune că mamele joacă cel mai important rol în viața copiilor, există, totuși, lucruri pe care un tată le face mai bine. Mai ales când este vorba de fiii lor.

Iată lucrurile pe care doar un tată le poate spune băiatului său:

Îi explică cât de important este să știe cum să câștige și cum să piardă

În afara prietenilor cine este cel mai bun companion pentru un copil când este vorba despre competiții și jocuri? Tatăl, bineînțeles. Așa își antrenează băiatul calitățile masculine. În timpul întrecerilor, băiatul va simți gustul victoriei și va realiza cât trebuie să muncească pentru a câștiga.

În cazul tatălui, jocurile sunt oportunitatea perfectă pentru a-i explica fiului că înfrângerile sunt inevitabile. Dacă dai greș, trebuie să te ridici și să mergi mai departe pentru că nu este nicio rușine să pierzi.

Îl învață care este atitudinea corectă față de femei

Și o mamă îi poate spune fiului cum trebuie tratată o femeie, însă doar tatăl îi poate arăta prin exemplul personal. Ar fi minunat dacă băiatul va învăța toate lucrurile importante despre femei de la tatăl său. Nu de la prieteni, nu de pe internet, ci de la tați, ceea ce este foarte important.

De exemplu, își poate lua fiul atunci când merge să cumpere flori pentru mama. Să meargă împreună la magazin și să vorbească prietenos cu casiera, astfel încât copilul să nu ezite când trebuie să discute cu femei necunoscute.

Să aibă o discuție ca de la bărbat la bărbat despre dragoste

Când este momentul potrivit un tată trebuie să abordeze și acest subiect. Pentru un adolescent, este important ca tatăl său să-i spună despre prima sa dragoste, despre primele întâlniri și că nu ar trebui să se grăbească, să aștepte femeia care îi va face ca inima să-i cânte. Astfel de conversații sunt extrem de folositoare pentru creșterea încrederii între tată și fiu.

Îl învață cum să riposteze

Tata este singurul care își poate învăța băiatul cum să fie puternic și ferm, cum să își spună punctul de vedere și ce este corect. Îl învață cum să devină amenințător, astfel încât atacatorul să facă pasul înapoi și când să treacă peste provocări și să plece liniștit.

Ar trebui să-i explice fiului și să-i arate, prin exemplul personal, că bunătatea nu este slăbiciune.

Îl ajută să-și facă propria perspectivă asupra lumii

Tatăl nu trebuie decât să vorbească din când în când cu copilul său. El trebuie să înțeleagă că nu există doar mama cu cerințele și așteptările ei, ci și o altă persoană cu o perspectivă diferită.

Până la urmă este absolut normal ca tatăl și mama să aibă perspective diferite asupra lumii. Cu ajutorul tatălui, fiul va vedea că același fenomen poate fi privit din perspective diferite și să învețe să analizeze și să-și facă propria părere despre lucruri.

Să îmbogățească experiența copilului cu noi senzații

Încă de la 6 luni, copilul poate simți diferența dintre manifestarea dragostei a mamei și a tatălui. Spre deosebirre de mame, care pun accentul pe îmbrățișări și mângâieri, tații preferă jocurile active cu „caracter masculin”, ca de exemplu aruncările în sus și învârtirile. Chiar dacă mamele privesc speriate astfel de acțiuni, băiatul primește o mulțime de senzații vizuale, auditive și tactile, și noi experiențe despre propria poziționare spațială.

Îi dezvăluie trucurile masculine

Ca de exemplu cum să facă focul, să bată un cui, să repare o mașină, lucruri care par magice în ochii femeilor. Chiar și atunci când băiatul este 100% orășean va avea nevoie într-o zi să aprindă un foc, măcar pentru a face un grătar.

Îl învață cum să-și îndeplinească sarcinile domestice

Este vorba, bineînțeles, să știe să facă un nod la cravată, să se bărbierească și să-și calce tricourile. Deși acum se poate găsi răspuns pe internet la orice întrebare, este mai bine să învețe toate aceste lucruri de la tatăl său. Și, bineînțeles, tata și nimeni altcineva îi poate arăta fiului că bărbații știu și să gătească. Măcar cât să nu sufere de foame.

Sursa


 
 

Recomandări