Aceste măști estompează petele de pe faţă!

05 iulie 2017 Ten
 
 

Petele pigmentare pot apărea din cauza unei expuneri prelungite la soare, a stresului, a modificărilor hormonale ce se pot ivi în timpul sarcinii, a alimentaţiei sărace în nutrienţi sau a bătrâneţii.

Iată ce poţi face pentru a scăpa de acestea:

– Aplică suc de lămâie pentru albirea pielii, dar şi pentru îndepărtarea petelor.

– Dă cu suc de mentă proaspăt stors direct pe pete.

– Prepară un amestec din două linguri de pulbere de coajă de portocală măcinată şi iaurt. Pune pe piele, după care spală cu apă rece când amestecul se usucă.

– O altă mască pentru faţă se prepară în felul următor: fierbe 10 minute o legătură de pătrunjel în puţină apă, filtrează şi adaugă 5 linguri de suc de lămâie. Tamponează zonele afectate cu o dischetă demachiantă înmuiată acest lichid. Poţi păstra lichidul care rămâne într-o sticlă la frigider pentru a-l folosi zilnic, dar nu mai mult de o săptămână.

– Înainte de culcare, masează zona afectată cu ulei de cocos, iar dimineaţa, la trezire, clătește cu apă călduţă. Tratamentul trebuie aplicat zilnic, pe o perioadă mai lungă de timp.

– Încearcă şi sucul de ceapă amestecat cu miere de salcâm şi aplică apoi timp de 15 minute.

– Un alt secret este exfolierea la 4-5 zile a pielii afectate. Aceasta va îndepărta celulele moarte şi va stimula regenerarea pielii. După exfoliere, masează zona cu ulei de susan presat la rece sau cu ulei de migdale.

– Hrana zilnică trebuie să cuprindă multe fructe, în special lămâi şi portocale, roşii, castraveţi, deoarece acestea purifică sângele, ajutând la menţinerea strălucirii naturale a pielii.

Sursa


 
 

Recomandări