Adevărata poveste a lui Salvador Sobral, câştigătorul Eurovision 2017. A consumat droguri, nu are probleme cu inima!

14 mai 2017 Societate
 
 

Salvador Sobral (27 ani) este câştigătorul Eurovision 2017, marcând astfel prima victorie a Portugaliei după 53 de ani în care ţara a participat în concurs fără a reuşi să cucerească râvnitul trofeu.

Salvador Sobral a câștigat finala Eurovision 2017 cu 758 de puncte primite de la juriul de specialitate și de la public.

“Trăim într-o lume a muzicii de unică folosinţă, o muzică de tip fast food, fără substanţă şi cred că aceasta poate fi o victorie a oamenilor care fac piese care chiar înseamnă ceva, reprezintă ceva. Muzica nu înseamnă artificii, muzica înseamnă sentiment, aşa că haideţi să facem muzică, haideţi să readucem muzica adevărată în lumina reflectoarelor, pentru că asta este tot ce contează”, a declarat câştigătorul Eurovision 2017.

Salvador Sobral a urcat pe scenă să ia trofeul Eurovision 2017 și a cântat piesa cu care a câștigat împreună cu sora sa, Luisa, cea care a compus melodia “Amar Pelos Dois” și despre care spune că este “cel mai bun compozitor din lume”.

Aceasta, la rândul său, mărturiseşte că simplitatea a fost marele atu. “Simplitatea cred că a făcut ca acest cântec să fie câştigător, a fost diferit de toate celelalte piese. Iar interpretarea lui Salvador a fost cea mai bună parte, a avut o prestaţie strălucitoare, cred că s-au combinat o mulţime de sentimente, iar oamenii au simţit acest lucru”.

Piesa spune povestea unei singure inimi care trebuie să bată şi să iubească cât pentru două persoane.

Starea de sănătate a tânărului a stârnit numeroase dezbateri în media, mai multe publicaţii speculând că ar avea nevoie de un transplant de inimă şi că a fost internat în spital, acesta fiind şi principalul motiv pentru care nu a putut veni la Kiev pentru repetiţiile tehnice, unde a fost înlocuit de sora sa.

Totuşi, agentul artistului a negat vehement informaţiile apărute în presă, precizând că în realitate Salvador Sobral a fost nevoit să facă o operaţie de hernie, dar această intervenţie nu i-a pus în pericol viaţa şi nici cariera.

“Zvonurile privind problemele cardiace sunt complet false. Se simte foarte bine după operaţia de hernie, se recuperează. Participarea la Eurovision nu reprezintă un risc şi nici cariera lui nu este în primejdie. Aproape toate concertele lui Salvador sunt sold-out”, a explicat reprezentanta artistului, citată de wiwibloggs.

Salvador Sobral s-a născut în anul 1989 în Lisabona într-o familie pasionată de muzică. La vârsta de 10 ani, portughezul a participat la emisiunea „Bravo Bravissimo“, iar la 20 de ani s-a numărat printre cei 10 finalişti ai show-ului „Idols“, cucerind publicul cu reinterpretările unor piese semnate de Stevie Wonder şi Leonard Cohen.

În altă ordine de idei, Salvador este pasionat de filme și fotbal și se declară un mare fan Benfica. Salvador a dezvăluit că îi place să se uite la filme împreună cu sora sa și că îl admiră pe regizorul Pedro Almodóvar. Ceea ce nu e de mirare, deoarece a locuit un timp în Spania – în Palma de Mallorca și Barcelona.

Salvador Sobral și-a dorit dintotdeauna să devină psiholog sportiv. Pentru a-și realiza visul el a plecat în Palma de Mallorca, acolo unde a îmbinat studiile cu oportunitățile de căutare artistică prin baruri și cluburi de noapte. Așa cum el însuși a recunoscut, în acea perioadă și-a trăit intens și turbulent viața, consumând droguri.

În cele din urmă, Salvador a decis să lase în urmă viaţa tumultoasă pe care o avea în Palma de Mallorca și s-a înscris la un prestigios institut de muzică din Barcelona – Taller of Musics – convins că și-ar putea câștiga existența mult mai bine din muzică decât ca psiholog.

În Barcelona, ​​el a făcut parte din trupa “Noko Woi”, cu care a participat la celebrul festival “Sonar” în 2014. Tot atunci l-a cunoscut pe artistul venezuelean Leo Aldrey, alături de care a jucat în filmul “Passeig de Sant Joan”, în care cântă la percuție.

Sora lui, o cunoscută muziciană în Portugalia, a fost cea care s-a ocupat de cariera lui Salvador după experiența din Spania. În 2016, la îndemnul Luisei, Salvador a reușit să lanseze primul său album solo, “Excuse me”, cu versiune în limba engleză. Tot ea l-a îndrumat să se înscrie la concursul Eurovision. Și, se pare, că i-a purtat noroc!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări