Adriana Ochișanu a gătit ceva special de ziua surorii sale

14 aprilie 2017 Food story
 
 

E bine știut cât de mult își iubește Adriana Ochișanu sora mai mică. Astăzi este ziua de naștere a Renatei Ochișanu. Și, cum era și firesc, interpreta i-a pregătit o surpriză. Una delicioasă. Un tort Pavlova cu cremă de frișcă. Cât timp i-a luat? „Foarte puțin”, ne-a mărturisit Adriana.

3

„Când faci ceva din inimă pentru un om atât de drag, nimic nu este greu”, a mai adăugat mult îndrăgita interpretă.

Chiar dacă distanța dintre cele două surori este de mii de kilometri, între Canada (unde s-a stabilit Renata de ceva timp) și R. Moldova, nu e decât un click distanță. Cele două surori nu simt depărtarea. Vorbesc și se văd aproape zilnic pe internet, își împărtășesc din plin experiența maternă și se încurajează reciproc. Și asta pentru că sora Adrianei Ochișanu are și ea un băiețel de un an și ceva. Așadar, vorba ceea, sângele apă nu se face, iar dragostea dintre surori este mai profundă ca oricând. Iar surorile Ochișanu știu cum să facă în așa fel, încât să fie alături una de cealaltă, să se sprijine reciproc și să-și împărtășească frumusețea și tihna vieții de care au parte.

Adriana Ochișanu ne-a împărtășit și nouă minunata rețetă a tortului dedicat surorii sale. Ne-a convins că este o gospodină desăvârșită și o soră extrem de iubitoare. Dar nu înainte de a-i ura Renatei „tot binele, norocul și dragostea din lume. Numai fericire, sănătate și bucurii de la familie și de la cei dragi. Să-i fie viața cu dulceață și să știe că o iubesc până la cer și înapoi”. La mulți ani, Renata! și din partea echipei noastre.

2

Pavlova cu cremă de frișcă

Ingrediente:

Pentru blat
• 3 albușuri de ou
• 100 gr zahar cristale
• 1 lingurița esență de vanilie de la Dr.Oetker
• 100 gr zahăr pudră de la Dr. Oetker
• 1 lingurița de suc de lămâie

Pentru cremă
• Praf de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă de la Dr.Oetker
• 150 ml lapte
• Întăritor de frișcă de la Dr.Oetker
• 150 gr mascarpone
• 75 gr zahăr pudră de la dr.Oetker

Pentru ornare
• Fructe: căpşuni, pomușoare

4

Se pun albușurile în bolul mixerului și se setează poziția medie de batere. Treptat, se adaugă zahărul cristale și se bate până se obține o compoziție albă care se va mări ca volum de 3 ori. La sfârşit se adaugă sucul de lămâie și extractul de vanilie de la Dr. Oetker. Se închide mixerul și se cerne peste albușuri zahărul pudra. Atent, se amestecă cu paleta până devine o compoziţie omogenă.

1

Pe tavă se pune hârtie de copt. Se desenează pe ea două cercuri cu diametrul de 16 cm. Se aranjează cu ajutorul unei linguri merenga pregătită în forma celor două cercuri. Se coace în cuptorul încins la 120 grade aproximativ 2 ore.

Pentru cremă: se bate praful de Spuma pentru Deserturi cu Gust de Frișcă de la Dr.Oetker împreună cu laptele și întăritorul de frișcă, peste care se adaugă, treptat, zahărul pudră până frișca devine densă. Se adaugă mascarpone și se amestecă până compoziția devine omogenă.

Se pune o parte de cremă peste merenga coaptă, peste care se așează cel de al 2-le-a blat din merenga și se învelește cu restul cremei rămase după care se decorează cu fructe!

Să aveți poftă!


 
 

Recomandări