Află ora din zi recomandată pentru plimbatul bebelușului te timp de iarnă. Reguli importante de urmat!

12 ianuarie 2017 Dezvoltarea copilului
 
 

O plimbare cu bebelușul pe timp de iarnă este benefică atât pentru micuț, cât și pentru tine!

bebe

În afară de îmbrăcămintea adecvată, ține cont și de următoarele recomandari:

Dacă ți-ai echipat căruciorul cu landou sau cel puțin are sisteme de siguranță pentru piciorușe, bară de protecție etc, pornește cu minunea ta la drum între orele 10:00 și 16:00!

În principiu, un copil sănătos și îmbrăcat adecvat poate fi scos din casă indiferent cât este de frig. O plimbare scurtă la -10 grade, de circa 30 de minute, nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Este important de știut că nou-născuții sau bebelușii cu o greutate mai mică de 4 kg nu au voie să iasă afară la o temperatură mai mică de 15 grade Celsius.

Dacă copilul are peste 1 an îl poți plimba în jur de o oră. La vârste mici și la o greutate mică este bine să scoți copilul afară doar dacă aerul este uscat.

Există, într-adevăr, și condiții meteo în care plimbările nu sunt recomandate. Ploaia puternică poate fi incomodă și poți avea surpriza ca husa căruțului să nu fie chiar atât de impermeabilă.

Vântul puternic este neplăcut și contraindicat plimbărilor cu copiii. Și ceața densă este bine să fie evitată până la vârsta de un an.

Dacă plimbarea se produce la orele recomandate, ieșirea trebuie să fie una care să îi permită copilului să ia contact cu aerul liber și cu soarele, chiar dacă lumina soarelui este difuză pentru că răzbate timid de sub nori.

plimbare

Cum îmbraci copilul

Copiii trebuie îmbrăcați la fel de gros ca adulții pentru a se simți confortabil și pentru a fi protejați de frig și boli.
Sunt preferate fibrele natural, bumbac, lână, în locul celor sintetice. Există pentru copiii mai mari hăinuțe din material foarte bune izolatoare.

Planifică o îmbrăcare stratificată. Pornește de la un body, cu mânecă și pantaloni lungi și termină cu gecuța, mănușile și fularul sau cu pelerina de ploaie. Extremitățile copilului trebuie să fie cel mai bine acoperite, deoarece de acolo pornește frigul în întreg corpul și tot pe acolo se pierde majoritatea căldurii din corp.

Evită bumbacul pentru ultimul strat de haine al bebelușului. Îi poți pune puloveraș de bumbac pe dedesubt, dar pentru ultimul strat, acest material nu este indicat, deoarece nu îl protejează de umezeală.

Pentru copiii mici și foarte mici te sfătuim să optezi pentru costumul dintr-o piesă, salopete de fâș sau alte materiale impermeabile, care țin vântul și umezeala la distanță de pielea micutului.

Dacă cel mic merge deja, este foarte important să fie încălțat adecvat, în așa fel încât să nu-i fie frig la picioare.

Nu îl sufoca pe micuț în prea multe păturici, bluzițe și învelitori. Supraînvelirea îl va face să transpire, iar organismul devine, astfel, vulnerabil la virusuri si bacterii.

Pielea bebelușilor este foarte ușor afectată de vânt și cel mai indicat este să iei cu tine o cremă pentru a o aplica pe nas și obrăjiori pentru a preveni înroșirea feței de la frig și vânt.

Nu uita! Atunci când bebelușul tău începe să dea semne că nu se mai simte bine afară, intrați în casă!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări