Ai părul creţ? Iată ce trebuie să faci pe timp de iarnă!

01 decembrie 2016 Îngrijirea părului
 
 

Sezonul rece afectează părul, mai ales dacă îl ai ondulat. Umiditatea şi temperaturile scăzute, precum şi vântul aprig îţi distrug podoaba capilară.

cret

Iată ce trebuie să faci pentru a avea un păr frumos şi sănătos, dar şi bucle perfect definite pe timp de iarnă!

Renunţă la şamponul cu sulfaţi

Probabil că nu obişnuieşti să citeşti eticheta produselor cosmetice, dar ar trebui. Sulfaţii deshidratează părul, iar în cazul părului creţ nici că se poate întâmpla ceva mai rău. Onduleurile tale vor deveni aspre şi vor semăna, mai degrabă, cu un tapaj nereuşit.

Nu mai folosi proasoape după baie

Dacă obişnuieşti să îţi înfăşori părul într-un prosop atunci când ieşi din baie, ar trebui să îl înlocuieşti cu un tricou din bumbac, cel puţin pe timp de iarnă. Ştiu că sună ciudat însă crede-mă, este foarte eficient. Prosopul îţi va face părul să se electrizeze, în timp ce tricoul îl va usca şi va ajuta la definirea buclelor.

Foloseşte, cu regularitate, tratamente pentru părul tău

Fie că este vorba despre un tratament profesional precum cel cu cheratină, fie că este vorba despre folosirea unor măşti din comerţ sau DIY de două ori pe săptămână, tratamentele sunt esenţiale în sezonul rece dacă vrei să ai o podoabă capilară care să stârnească invidii.

Sursa


 
 

Recomandări