Alexandra Perez. Secretele unei mămici celebre!

Alexandra Perez. Secretele unei mămici celebre!

Acum zece ani, Alexandra Perez, cunoscută și ca Sanda Marta, era la început de carieră în showbiz-ul autohton. Îi plăcea la nebunie ceea ce făcea, însă, pe parcurs și-a schimbat prioritățile. A absolvit o facultate, și-a întemeiat o familie, a născut un băiețel, iar acum a dat programul "full-time" de mămică pe unul de angajat, dorindu-și o carieră serioasă și promițătioare.

Deși spune că muncește mult, are timp să se bucure și de cei dragi. Care este secretul ei?

Sanda, ești mămica unui băiețel de doi anișori, Timur, care a fost cel mai emoționant moment de până acum petrecut cu el?

Nașterea lui Timur a fost cel mai important și cel mai emoționant moment! Pentru mine, pe primul loc va fi întotdeauna copilul meu!

Descrie-l în câteva cuvinte pe băiețelul tău

Fiul meu este un puiuț fermecător, un pufuleț dulce și gingaș, îl ador, nici nu am cuvinte să descriu sentimentele mele pentru el. De fapt, toată familia îl adoră, și tata Ernesto, și buneii…
La rândul său, timur ne mulțumește cum poate în felul său, cu dragostea lui, ne îmbrățișează și ne ocupă toată ziulica cu atenția sa.

De ce este preocupat la această vârstă?

Timur acum e preocupat de cuburi, de desene animate, le poate privi ore în șir și cred că are povestea lui creată în căpușor despre ceea ce vede sau înțelege… Deschide mereu sertarele, din care scoate jucăriile, se joacă, le strică, le împrăștie prin toată casa, ca apoi să le pună la loc… Îi place să privească cărțile. Uneori se pare că e distrat și nu aude ceea ce vorbește lumea de alături, ca apoi, într-o bună zi, să te surprindă cu ceea ce ai făcut sai zis tu cu ceva timp în urmă. Iubește să stea la volan, să se simtă șofer ca tata. Adoră să strice mașinuțele, roboții. Cățelușa Irisca e ca surioara lui, pe care o apucă de coadă…

Cu cine seamănă Timur?

Seamănă cu fiecare în parte, la chip și la constituția fizică, e mai corpolent, seamănă cu bunelul cubanez Enrike, ochii și zâmbetul îi are de la taică-său Ernesto, pe care îl așteaptă nerăbdător să vină acasă de la serviciu.

L-ai înscris la grădiniță? Pe ce criterii alegi grădinița pentru Timur? Ai emoții?

Am emoții și din acest motiv încă nu-l dau la grădiniță, cu toate că am făcut deja o rezervare la o grădiniță privată. Problema e că pentru grădinițele de stat este obligatoriu ca copilul să fie vaccinat. Copilul meu are unele restricții în această privință și nu poate urma toate vaccinurile, dar nu ai cum dovedi sau demonstra unei legi în Moldova, care funcționează doar în dauna cetățeanului. Acum am un serviciu și sper să reușesc să mă mențin pe poziție în continuare, cu sprijinul părinților, a buneilor lui Timur.

Ești o norocoasă că te ajută buneii. Soțul tău se implică când vine vorba despre îngrijirea copilului?

Desigur, avem tot sprijinul părinților și a buneilor noștri, cărora le mulțumim din toată inima! Recunosc, că împreună cu soțul meu împărțim în mod egal sarcinile.

Ce planuri aveţi pentru Timur pentru când va deveni mare? Ce fel de viitor ai vrea să-i asiguri?

E devreme de vorbit pe tema asta, chiar e greu… Toate visele ne sunt luminoase și îmi doresc să ne lumineze Domnul și în continuare.

Când obosești, unde și cum te regăsești?

Când obosesc alerg sau le sun pe mama ori pe soacra mea - sunt cele două doamne de la care mă molipsesc de energie și mă inspir pentru fapte mărețe! În mod special, le sunt recunoscătoare bunicuței mele Dora și mătușii mele, Lilia.

Povește-ne despre cum ai ajuns să cochetezi cu modelling-ul? E un interes cu durată lungă sau e doar un hobby?

Am fost invitată de către Angela Chelaru, apoi și de către Angela Negru de la Salonul “Cosânzeana”, să defilez la câteva evenimente în creațiile lor. La un alt eveniment am demonstrat rochiile superbe ale brand-ului Anette. Le mulțumesc tuturor din toată inima pentru încredere. Sper că și pe viitor îmi va merge bine în acest sens. Chiar în februarie și martie se preconizează câteva evenimente la care sunt invitată.

Cum te vezi peste câţiva ani? Îți vei relua cariera muzicală sau te concentrezi pe alte lucruri? Ce planuri de viitor ai?

Ma văd cu un serviciu apreciat, într-o funcție responsabilă, pentru a putea asigura familia. La fel ca și soțul meu, îmi fac griji pentru viitorul fiului și dorim să ne asigurăm financiar, nu mai vorbesc de stabilitatea morală din țara noastră. Rămân la fel de grjulie și atentă la toți cei dragi mie.
Nu am în planurile mele, deocamdată, o revenire pe scena muzicii ușoare. Ar fi nevoie de prea multe sacrificii, de o stabilitate moral-spirituală, precum și de una financiară și nu se merită!

Sunt convinsă că toată lumea îţi spune că eşti o femeie foarte frumoasă. Spune-ne dacă sunt şi zile când nu te simţi aşa... şi ce faci atunci?

Spre deosebire de cei care îmi fac complimente, eu am complexe în acest sens, nu sunt întotdeauna mulțumită de aspectul meu. Pe timpuri mergeam la fitness, dedicam mai mult timp aspectului fizic.
Acum nu am timp să mă gândesc dacă sunt perfectă, copilul și grijile nu îmi permit să-mi pierd silueta. Mai important mi se pare sănătatea, pentru că dacă te simți sănătoasă, atunci și la exterior vei fi frumoasă.

Cum vă petreceți timpul liber de când sunteți în trei? Care sunt activitățile voastre preferate ca familie?

Desigur că mi-aș dori să merg la fitness, la bazin, la evenimente mondene, dar acum nu e posibil. Noroc că am un soț care îmi oferă distracții, nu e genul de om care stă acasă cu ziarul în mână și lenevește. E foarte activ și energic, îl admir pentru asta și țin mult la el (e secret). E foarte spontan, poate să îmi spună din senin - “să plecăm undeva!” - și imediat ne creăm un eveniment, fie cu Timur, fie fără el, obișnuim să ne întâlnim cu prietenii la un frigărui sau la pescuit. Sunt momente fericite și pline de farmec. Acum înțeleg că prietenii adevărați îi poți avea atunci când ai o familie formată.

Care sunt lucrurile care contează cel mai mult pentru tine în acest moment?

Familia, desigur. Iubesc soarele, el îmi luminează și colorează lumea, dar cel mai mult îl iubesc pe Timur.

Ce gânduri/mesaj ai pentru mămicile sau viitoarele mămici?

De cei șapte ani de acasă sunt responsabili părinții și pedagogii, iar de bunul simț - fiecare om în parte decide cum vrea să fie perceput în societate. Și aveți grijă, pentru că copii învață de la noi modul de a prețui viața și iubirea! Cel mai important lucru este să ai pe cineva alături care să-ți ofere un zâmbet, un sprijin când ai cea mai mare nevoie. Nu vă fie teamă de dificultăți și probleme. Trebuie doar să fiți conștiente de ele și să vă pregătiți moral în caz de nevoie.
Puteți să vă încurajați cu gândul că nu există nopți nedormite în care copilul va fi liniștit și calm, că nașterea va fi "ca ceasul" și apoi, dacă le cunoașteți, nu intrați în panică, nu vă pierdeți cu firea și acționați "conform planului". Puteți găsi modalități și pentru un somn dulce, și pentru a construi regimul de zi, și pentru a găsi un limbaj comun cu copilul capricios și a nu intra în panică la analize "alarmante" etc.
Timpul le rezolva pe toate, dacă ai minte și răbdare. Principalul - să devii mamă! Aceasta fericire nu e dată tuturor! Deci, bucurați-vă la fel de mult!

Text: Alina MATEI
Foto: arhivă personală

Recomandări