Ana Sîrbu, brow&make-up artist, dezvăluie secretele din spatele unor sprâncene perfecte

17 iunie 2017 Machiaj
 
 

Sprâncenele ne pot schimba imaginea în funcție de cât de corect sau nu le pensăm. Este foarte important însă să găsim forma ideală, care să ne scoată în evidență trăsăturile!

Ana Sîrbu, brow&make-up artist, ne spune de ce lucruri să ținem cont, ce greșeli să evităm și care sunt acele reguli de pensare corectă a sprâncenelor pentru ca privirea să devina expresivă.

Ana, cum trebuie să fie sprâncenele unei femei, cât de importante sunt în ansamblul feței?

Sprâncenele contribuie la echilibrul estetic al întregii fizionomii, marcând prin formă și proporție vârsta, statutul și cel mai important, expresia personalității, fiind responsabile pentru 80% din mimica feței. Forma sprâncenelor trebuie să fie cât mai apropiată de forma naturală a lor.

Unde greșesc femeile cel mai adesea când vine vorba de sprâncene, îngrijire sau make-up?

Cel mai adesea femeile greșesc atunci când preferă să se penseze singure, ceea ce nu e întotdeauna indicat, pentru că rezultatele nu sunt mereu satisfăcătoare. Pensatul în propria baie vine cu un risc – un singur fir smuls greșit și întregul aspect al sprâncenelor tale este afectat. Tocmai de aceea e bine să apelezi la un specialist care știe exact ce are de făcut când este nevoie să îndepărteze firele, să le tundă sau să le vopsească.

Cum ne întreținem sprâncenele? Care e metoda corectă de îngrijire a sprâncenelor?

Sprâncenele necesită o atenție sporită și o îngrijire adecvată, după cum urmează:

– Pensează doar strictul necesar nu smulge niciodată firele noi care apar, ca mai apoi s-ar putea să ai nevoie de ele pentru a corecta forma.

– Folosește uleiurile naturale. Cel mai bun exemplu este uleiul de ricin. Aplică-l pe fiecare sprânceană în parte și masează delicat în fiecare seara timp de cel puțin două luni.

– Periajul este de folos. Folosește o perie de sprâncene pe care să o folosești de două ori pe zi, să le perii. Astfel vei stimula circulația sangvină la nivelul rădăcinilor de păr.

Ce facem înainte de a începe procedeul de pensare?

Înainte să începem pensarea, demachiem bine zona din jurul sprâncemelor și, eventual, folosim Chlorhexidine – soluție antiseptică, apoi marcăm punctele cheie după care să ne conducem pentru a face forma corectă. Odată ce am stabilit punctele cheie, trebuie doar să ne înarmăm cu multă răbdare. Nu smulgem mai multe fire deodată, ci începem pensatul pe rânduri.

Ne tundem sau nu sprâncenele?

Cele mai multe dintre femei au nevoie doar de stăpânirea artei de tundere a sprâncenelor pentru a le conferi un aspect îngrijit. Da, le tundem dar nu exagerăm, le pieptănăm în sus și tundem doar puțin vârfurile.

Cu ce vopsim sprâncenele? În funcțe de ce alegem nuanța?

Sprâncenele trebuie să aibă o culoare cât mai naturală potrivită cu nuanța părului. La brunete facem sprâncenele într-o nuanță mai deschisă decât culoarea părului (șaten închis, șaten mediu). În cazul blondelor, sprâncenele trebuie făcute într-o nuanță, maxim două mai închise decât culoarea părului (șaten deschis sau blond închis). Roșcatele nu trebuie să-și vopsească sprâncenele în culoarea părului, alegem o nuanță de șaten mediu,
ușor ciocolățiu.

Despre microblading. În ce caz recomanzi acest tip de stilizare a sprâncenelor?

Microblading este o metodă de reconstrucție și stilizare a sprâncenelor prin care se construiesc fire extrem de subțiri și reale, astfel încât rezultatul să fie unul fidel și estetic. Recomand microblading-ul atunci când nu mai poți obține prin pensare rezultatul dorit. Când avem nevoie de corecții mici sau mai mari, corecții ce nu pot fi realizate fără microblading (sprâncene rare, scurte, întrerupte, subțiri, inestetice etc.). Când ai nevoie să
economisești timp și, totodată, să ai un aspect proaspăt 24 ore pe zi.

Când și cu ce fardăm sprâncenele?

Aici fiecare își alege individual metoda mai comodă și dorită pentru fardarea sprâncenelor. Putem folosi creionul de sprâncene, fardul (să fie întotdeauna mat și să aibă un pigment intens) sau gelul de srâncene (în nuanțe naturale, bineînțeles). Eu recomand gelul, din motiv că acest produs cremos definește sprâncenele, umple golurile dintre
fire și intensifică nuanța sprâncenelor într-o manieră naturală, ce nu se estompează pe parcursul zilei.

Cât durează schimbarea formei sprâncenelor? Știu că e o etapă care necesită timp…

Da, este un proces care necesită timp și acceptare, dar cu puțină răbdare și iubire față de sprâncenele tale, poți face minuni timp de câteva luni. Un rezultat nepotrivit se corectează în foarte mult timp, perioade anevoiase, interminabile, când trebuie să aștepți să crească fire de păr în golurile din forma sprâncenelor.

Pe lângă stilizarea sprâncenelor te ocupi şi de make-up, ai numeroase premii în acest sens… Povestește-ne puțin de când ai această pasiune, despre recentul concurs la care ai participat, planuri, dorințe etc.

Povestea pasiunii față de frumos a început încă din copilărie, când am făcut școala de pictură. De pe atunci am îndrăgit acest joc al culorilor, mi-am urmat instinctul și am făcut ceea ce-mi place, cu pasiune și dedicare, de la pictură la machiaj. Astfel, în ultimul an de facultate am făcut un curs individual de machiaj în Chișinău, apoi am făcut un curs mai avansat în Rusia. Mi-am folosit talentul artistic pentru a transforma chipul femeii într-o icoană a frumuseții. Mereu, în tot ceea ce fac, tind spre mai mult, spre mai bine. Îmi plac mult provocările și datorită acestui fapt chiar anul acesta am participat la primul Campionat Internațional Brow Design, desfășurat la Chișinău, unde am luat locul I și am câștigat dreptul de a reprezenta țara noastră la Olompiada Extension Ciglia ,,Lash Queens” din Roma, Italia. Am reușit după un șir de probe și emoții să ocup locul II, și astfel să aduc argintul acasă, în
Republica Moldova.

Pe viitor voi diversifica paleta de servicii, voi păstra standardul ridicat pentru clienții mei, chiar luna aceasta voi urma un curs în Ucraina și, pe lângă sprâncene cu henna, microblading, o să mai fac și tatuaj cu efect de fard (tehnica pudrată). Clienții mei și în viitor vor găsi aceiași calitate la salonul Ana Sîrbu, totul făcut prin dăruire, pasiune și seriozitate.

Îți mulțumesc, Ana și îți doresc succes!

Text: Alina MATEI
Foto: arhivă pesonală


 
 

Recomandări