Apa de ghimbir, un adevărat miracol pentru sănătate. Cum se prepară

27 iunie 2017 Nutriție
 
 

Ghimbirul a fost folosit în medicina chineză încă din timpurile străvechi, datorită beneficiilor uluitoare pe care le are pentru starea de sănătate.

Această rădăcină picantă conţine potasiu şi mangan şi întăreşte inima. În plus, stimulează sistemul imunitar, întăreşte pielea, părul, dinţii şi unghiile.

Este o sursă excelentă de vitaminele A, B, C şi E, de mineralele magneziu, fosfor, sodiu, fier, zinc, calciu şi beta-caroten. Este cel mai bun remediu pentru durerile articulare.

Gingerolul conţinut are un efect anti-inflamator direct. Redă funcţia normală a articulaţiilor, muşchilor şi nervilor. În plus, vindecă migrenele, durerile cronice de cap, arsurile într-un minut, scrie girly.ro.

Ingrediente:

O bucată medie de ghimbir, aproximativ 3 cm de rădăcină;
3 căni de apă;
Jumătate de lămâie;
Miere.

Mod de preparare:

Rade ghimbirul. Adaugă apa şi sucul de la jumătate de lămâie. Amestecă mierea. Sau adaugă toate ingredientele într-un blender și procesează-le până obții o băutură fină

Se consumă în fiecare zi.

Sursa

 


 
 

Recomandări