Așa îţi îngrijeşti părul în sezonul rece

05 februarie 2016 Îngrijirea părului
 
 

Fiecare anotimp are farmecul său și aduce cu sine atât avantaje, cât și dezavantaje, în special pentru corpul nostru.

sfaturi_par

În perioada rece a anului părul este cel care suferă cele mai multe schimbări. Gerul, vântul și zăpada îi dau un aspect tern, neplăcut și îl slăbesc de la rădăcină.

Pentru a-ți menține părul impecabil și în sezonul rece, iată câteva sfaturi:

Renunță la spălările zilnice

Spălatul pe cap zilnic, în general, nu este o idee bună, dar în acest moment cu atât mai mult. Când părul tău este ud este mult mai fragil și are tendința de a se rupe cu ușurință. Pentru a evita căderea părului, trebuie să te speli pe cap de maxim două ori pe săptămână cu un șampon hidratant.

Lasă părul să se usuce natural și tamponează-l ușor cu prosopul. Foehnul, plăcile de întins și ondulatoarele trebuie evitate, întrucât ard părul.

Poartă ceva pe cap atunci când ieși afară

Pentru o protecție cât mai adecvată a părului tău, este foarte important să îl acoperi atunci când ieși din casă, mai ales dacă ninge sau plouă. Fie te folosești de un batic, fie de o căciulă sau pălărie, aceste accesorii îți vor proteja firul de păr împotriva degradării provocate de factorii nocivi de mediu. Vârfurile sunt și ele afectate și trebuie tăiate o dată pe lună.

Rehidratează-l

Temperaturile scăzute îți deshidratează părul și îl fac mai fragil și mai casant. Ca să te asiguri că părul tău nu capătă aceste „calități”, hidratează-l frecvent folosindu-te de măști și tratamente. Dacă preferi măștile homemade, cea mai bună este o mască din miere amestecată cu puțin ulei de migdale. Aplică masca pe părul curat și ud, las-o să acționeze sub o cască de plastic timp de 20 de minute după care limpezește-ți bine părul. Mierea este extrem de hrănitoare pentru păr, iar uleiul acționează la suprafața firului de păr, blocând hidratarea în interior.

Pe lângă măștile hidratante, e bine să aplici și un tratament pentru strălucire. Dacă ai părul uleios în general, poți opta pentru un amestec de oțet de mere și suc de lămâie (atenție însă, acest amestec poate elimina o mare parte din uleiurile protectoare ale părului), pe care să nu îl ții mai mult de 15 minute în păr.

Truc! Atunci când te speli pe cap, ori de câte ori îți aplici balsamul sau masca, nu sta cu capul în jos. Dacă aplici o mască stând cu capul în jos, vei avea cea mai bună îngrijire la ceafă, exact acolo unde părul este sănătos. Cel mai bine este să îl speli la duș, cu capul lăsat pe spate, doar așa vor acționa eficient produsele de îngrijire pe tot părul.

Nu îl pieptăna când este ud

Singura variantă în care e ok să piepteni părul ud este cea în care faci această activitate cu un piaptăn cu dinți rari. Orice altă variantă de piaptăn sau perie poate rupe firul de păr care este mai susceptibil la deteriorare atunci când este ud.

Evită coafatul în exces

În acest sezon, încearcă să eviţi pe cât posibil coafatul în exces. Părul trebuie aranjat într-o manieră cât mai apropiată de ceea ce înseamnă natural, mai ales că tendinţele acestui sezon recomandă ca părul să fie coafat cât mai simplu!

Ai grijă ce mănânci

Și alimentația are un rol foarte important în menținerea unui păr sănătos și frumos. O alimentație echilibrată și bogată în minerale, în special în zinc și magneziu, va contribui din plin la protejarea părului pe timpul sezonului rece.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări