Augustina Șiman a lansat „Cămașa lui”!

06 aprilie 2015 Cărți & Filme
 
 

Augustina Șiman și-a văzut visul împlinit. Tânăra scriitoare a lansat zilele acestea, la Muzeului Național de Artă, a treia sa carte, „Cămașa lui”. Prezenți la acest eveniment au fost persoane apropiate autoarei, dar și mulți alții care au venit să o cunoască și să ciocnească o cupă de șampanie.

Augustina Șiman
Această carte vine ca o surpriză pentru admiratorii autoarei şi reprezintă o completare a credinţelor şi pasiunilor ei, precum şi o modalitate de a împărtăşi o parte din experienţele şi lucrurile pe care le-a trăit. ,,La realizarea acestei cărți au contribuit toate femeile, prietenele care mi s-au confesat. Experiența mea personală a avut un impact minim în această lucrare, sensibilitatea mea fiind cea care a lăsat amprenta. Totuși, sunt și eu pe aici, dar nu voi spune niciodată pe care pagină exact și între care virgule”, dezvăluie autoarea cărții „Cămașa lui” .

Camasa lui

Evenimentul de lansare a fost o împletire armonioasă între muzică şi lectură, cuvinte frumoase, de apreciere și de încurajare pentru tânăra scriitoare care s-a aventurat spre un domeniu sensibil, cel care de fapt ne diferenţiază de alte popoare, precum arta și cultura.

Creația tinerei autoare a fost acompaniată de un cvartet de strune, iar recitalul său de poezie, acompaniat de melodii interpretate la pian de Anastasia Lazarencu.

,,Toate femeile vor înțelege cât de important e să fii în „Cămașa lui” și cât de important e să ți se potrivească. Trăiesc emoții copleșitoare. După ce mi-am împlinit acest vis, cea mai mare bucurie a mea este aceea de a-i vedea şi pe ceilalţi din jurul meu la fel de împliniţi sufleteşte”, a declarat Augustina Șiman, precizând că a editat cartea din resurse proprii.

La eveniment au fost prezenți şi părinții Augustinei. Mama sa, Tatiana Șiman, a dezvăluit că i-a fost mereu alături și a încurajat-o. ,,La primele două cărți am încercat să o ajut, să corectez sau să alegem împreună textele care merită să fie incluse, deja la a treia carte nu m-am implicat, mi-a înmânat-o să o citesc după ce a terminat-o de scris”, a declarat Tatiana Șiman.

Și cum scrisul este o pasiune, între planurile de viitor ale tinerei scriitoare se regăsește un videoclip literar, preucm și o a patra carte.


Finalul lansării de carte a adus, aşa cum era firesc, o sesiune de autografe, de fotografii, dar şi discuţii şi îmbrăţişări între oamenii de care o leagă amintiri nepreţuite, precum și admiratori care îi apreciază creația.

Precizăm că Augustina Șiman a debutat în literatură la 19 ani. Anul trecut a lansat cartea audio „Parfumul”, un tribut adus femeii, precum şi videoclip literar din România şi din Republica Moldova cu același nume.

Text: Alina MATEI


 
 

Vezi mai multe despre:

Recomandări