Bloggerul Vitali Cipileaga, despre prima sa carte, iubire şi femeia din viața sa!

10 octombrie 2015 Cărți & Filme
 
 

Este un blogger de succes, a obținut performanța de a fi pe locul întâi cu blogul pe care îl deține, “De vorbă cu tine”, atât în R.Moldova, cât și în România, scrie cu o pasiune mistuitoare, trăieşte echilibrat, e pasionat de ceea ce face, îşi regăseşte liniştea în familie, iubeşte şi este iubit, are o fetiţă foarte frumoasă şi crede că, fără iubire, o relaţie nu îşi are sensul.

vitali cipileaga

Vitali Cipileaga va lansa în curând prima sa carte, “De vorbă cu Emma”, o carte de suflet, una în care se vor regăsi femei și bărbați, oameni cu povești de viață și simpli trăitori de frumos. E o carte pentru ea, cea care iubește sau a iubit.

Despre carte, pasiuni, despre căile întortocheate ale iubirii și alte aspecte frumoase ale vieții, vă invit să descoperiți în interviul ce urmează.

Vitali, ai anunțat de curând lansarea primei tale cărți “De vorbă cu Emma”. Cum ți-a venit idea de a scrie o carte? Care e subiectul, mesajul esenţial al cărţii?

Da, lansez ,,De vorbă cu Emma’’ pe 5 noiembrie. Am gândit aeastă carte de mult timp, de când am lansat De Vorbă cu Tine. Intuiam că voi ajunge aici, doar că mi-am dorit să fac toate lucrurile cât mai calitativ. Cartea e despre dragoste, despre gândurile, fricile și poveștile de viață a unei femei, pe care le trăiește alături de bărbatul ei creator. E o carte cu tentă psihologică, pentru că în ea vei găsi mesaje, sfaturi, lecții de viață și gânduri sincere. E o carte în care se regăsește fiecare femeie și de la care are ce învăța fiecare bărbat.

cartea1

Ce te-a inspirit în scrierea ei, ai avut o muză în viața reală? Cine este Emma? E vreo urmă autobiografică în carte?

Am scris cartea după ce am stat de vorbă cu mii de oameni și nu exagerez aici. Îmi scriau și îmi mai scriu femei și bărbați pe pagină, îmi spun poveștile lor de viață, ce simt și felul în care înțeleg anumite lucruri. Cartea a venit ca un răspuns firesc la dorințele, fricile sau așteptările lor. Iar Emma poate fi oricare femeie, cu trecutul și trăirile ei. Emma e povestea de dragoste pe care o trăiește o femeie, Emma sunt lecțiile de viață, planurile de viitor și emoțiile pe care le simte o femeie alături de un bărbat.

Când și unde va fi lansarea oficială a cărții? Unde o vor putea găsi cititorii?

Lansarea e pe 5 noiembrie. Urmează în curând să anunț locul și specificul evenimentului. Cititorii pot găsi cartea pe bestseller.md, unde pot face precomanda. Dar foarte curând e ava fi disponibilă pe mai multe platforme din România (Elefant, Libris), cât și în librăriile din toată țara. Va fi o carte accesibilă ( cu livrare gratis), dar și exclusivă ( va cuprinde și carte electronica, și audio).

Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru scris?

Eu sunt un om empatic și pentru mine oamenii sunt cea mai importantă sursă de energie și inspirație. Am început să scriu dorind să transmit mesaje. Tind să cred că nu am dart greș.

Deții un blog foarte popular în Moldova și România. De la ce a pornit ideea blogului “De vorbă cu tine”? Cum alegi subiectele despre care să scrii?

Da, e nr.1 și în România, și în Moldova. Ideea a venit simplu: am observat că oamenii duc lipsă de o comunicare sinceră și deschisă, duc lipsă de cuvinte care să îi încurajeze, inclusiv în dragoste. Stau de vorbă cu ei prin texte sau mesaje directe și asta e conceptual cheie al paginii.

În posturile tale abordezi preponderent subiecte pe teme de cuplu, relație, dragoste etc. Care este cea mai importantă lecţie în iubire pe care ai învăţat-o? Ce trebuie să faci ca să ţii iubirea în viaţă?

Da, e o temă universal, care poate fi tratată atât de particular. Fiecare trăiește dragostea diferit, cum fiecare cuplu gândește o relație diferit. Lecția e că trebuie să înveți din lecții ca să mergi mai departe, dar trebuie și să știi când să te oprești, ca să transformi cea mai frumoasă lecție în poveste de dragoste. Iubești sincer și doar așa poți să reziști oricăror tentații. Iar cel mai frumos e să iubești în doi.

Ce arme ale seducției nu dau niciodată greș?

Sinceritate. O percepere corectă a existenței alături de cineva. Increderea reciprocă. O dragoste fără obligații silite.

În jocul acesta, crezi că femeile suferă mai mult din dragoste decât bărbații?

Nu. Și bărbații suferă. Femeia pur și simplu păstrează mai mult în sine. Ea e gata să transforme un sfârșit de relație în tragedie sau o întâlnire de-o zi în dragoste pentru toată viața. După aia suferi mai mult.

De ce unii oameni se îndrăgostesc irațional și nu se pot elibera din anumite relații?

Pentru că nu o fac din plăcerea de a iubi, dar din necesitatea de a avea pe cineva alături. Apoi, mulți confundă deprinderea cu dragostea și asta e greșit.

Tu ai suferit vreodată din iubire?

Da. Întotdeauna există un pic de suferință în dragoste.

Când te-ai simțit pentru prima dată un om împlinit?

Când am luat-o în brațe pe fiica mea și am înțeles că sunt cel mai fericit bărbat cu 2 prințese adorabile în viața mea.

tueu

Cine e femeia care îți stă alături?

Diana. E omul meu și fericirea mea. Trăim împreună momente bune și mai puțin bune, necomplete, ne ascultăm și ne iubim.

Ce citește un tânăr scriitor?

Orice. Trebuie să citești mult ca să cunoști multe. De la Osho la Dabija și de la Marquez la Preda: lectura e cel mai potrivit moment pentru a găsi și regăsi o parte din tine.

Ce pasiuni mai ai? Este timp pentru ele?

Este timp, doar să vrei asta. Mie îmi place să călătoresc. Joc fotbal. Ador șahul.

Spune-ne mai multe despre tine. Ce ai vrea să știe lumea despre tine!?

Sunt un om sincer, mă bucur de viață, caut fericirea în fiecare moment, iubesc și sunt iubit. Am o familie cu o soție minunată și o fiică nemaipomenită. Am un master în Studii Diplomatice. Îmi place să iau tot ce e mai bun de la viață și să ofer ce pot eu mai bine celor dragi.

Ce calităţi trebuie să aibă un blogger de succes de care să audă lumea, să-l citească, să-l urmarească pe reţele sociale.

Să fie sincer. E tot ce pot să spun.

Şi, pe final, un mesaj adresat femeilor, cititoarelor www.thewoman.md

Regăsiți-vă în dragoste și căutați să stați de vorbă cu sufletul și inima voastră cât mai mult.

Îți mulțumesc!

cartea

Cartea “De vorbă cu Emma” va include un cod de descărcare pentru versiunea electronică și audio, plus alte mici surprize.

Book trailer-ul cărții, regizat de Greg Schwartzog și produs de Movi.md, prezintă o situație din relația protagoniștilor cărții Emma și Greg. La baza lui e ideea dragostei unei femei față de bărbatul de alături, față de experiențele de trecut: fiecare va înțelege partea lui de poveste.

Pe lângă book trailer, tânărul autor mai vine cu o veste bună pentru cititori: începând cu 8 octombrie, cartea este disponibilă la precomandă pe Bestseller.md, unde veți găsi și descrierea ei. Persoanele care vor face o precomandă vor primi o dedicație în carte din partea autorului.

Cine am fi noi fără dragoste? Cum ar fi dragostea fără noi? Într-o lume a iubirii și a poveștilor de viață, Emma, femeia rebelă și inocentă în același timp, caută răspunsuri la propriile întrebări.

Pentru informații noi, urmărește pagina de Facebook a autorului Vitali Cipileaga.

Text: Alina MATEI
Foto: arhivă personală


 
 

Vezi mai multe despre:

Recomandări