Cărți în loc de medicamente. Depresia și anxietatea, ameliorate cu ajutorul lecturii

24 aprilie 2015 Cărți & Filme
 
 

Biblioterapia sau terapia prin lectură este o modalitate prin care psihologii aleg să trateze boli precum depresia sau anxietatea. Ideea vine de la medicii britanici, care au început să folosească listele de cărți pe post de rețete.

Depresia este o boală de ordin psihic, care afectează peste 350 de milioane de oameni din întreaga lume. Iar cărțile sunt o modalitate non-formală de a o ameliora. Așa că medicii psihologi folosesc tot mai mult terapia prin lectură pentru a trata unele afecțiuni.

Biblioterapia, cum mai este numită, îi ajută pe pacienți să se identifice cu personajele despre care citesc și să adopte modalitățile acestora de rezolvare a problemelor.

“Noi, de cele mai multe ori, folosim lectura ca mijloc de dezbatere. Căutăm să găsim puncte forte sau puncte slabe ale anumitor personaje, de exemplu. De cele mai multe ori, lecturile pe care noi le oferim sunt lecturi în care există povești de viață similare cu ale clienților noștri sau, mai mult decât atât, vorbim despre acele cărți de autodezvoltare”, a declarat pentru citynews.ro, Raluca Anton, psihoterapeut specialist.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări