Ce cadouri nu trebuie să dăruiești niciodată de Moș Nicolae

05 decembrie 2017 Societate
 
 

Sfântul Nicolae este una dintre cele mai așteptate sărbători din an, în special de către copii care-și pregătesc ghetuțele și, conform tradiției și obiceiului, le așează la geam în așteptarea cadourilor de la Moș Nicolae.

În credința populară se spune că Moș Nicolae vine în noaptea de 6 decembrie și aduce copiilor cuminți dulciuri și fructe, iar celor neascultători le aduce o nuielușă.

Tradițiile și obiceiurile românești consideră că este de bun augur să oferi de Moș Nicolae fructe, în special mere și portocale, deoarece merele sunt simbolul belșugului, iar portocalele simbolizează săculeții cu aur pe care Sfântul Nicolae i-a aruncat pe geam unui pantofar nevoiaș în dorința de a-i ajuta familia, prin urmare sunt simbolul generozității.

Credințe populare

În Ajun de Sf. Nicolae se aduc în casă crengi de pomi fructiferi şi se pun în apă, lângă icoane, ca să înflorească până de Anul Nou. Iar dacă aceste crenguţe vor înflori până când anul se sfârşeşte, anul care vine va fi unul roditor.

Tot Sfântul Nicolae este semnul începutului iernii grele, căci el ascunde soarele şi-şi scutură barba de ninsoare. De aceea, de te uiţi pe cer, preţ de o secundă, Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta Domnului.

Ce cadouri să nu oferi niciodată de Moș Nicolae

O superstiție din popor spune că nu este bine să oferi de Moș Nicolae obiecte ascuțite sau obiecte negre, acestea atrăgând necazuri asupra celor ce le primesc în dar.

De asemenea, nu se oferă mărgele în această zi, acestea fiind aducătoare de neliniște.

Alte cadouri pe care nu este indicat să le oferi de Moș Nicolae sunt fularul și cravata, aceste două articole vestimentare purtând ghinion dacă sunt oferite cadou de Moș Nicolae.

Sursa


 
 

Recomandări