Ce se întâmplă în corpul tău atunci când ții o cură de detoxifiere?

04 aprilie 2016 Trăiește sănătos
 
 

Detoxifierea organismului e ca și curățenia generală într-o casă.

pericole detox
Sănătatea începe din colon, susțin specialiștii în nutriție și naturopatie. Un colon care funcționează prost ne atenționează prin diverse semnale că este depășit de toxinele acumulate în fiecare zi și că trebuie să-l ajutăm urmând o cură de detoxifiere.

Iată, pas cu pas, ce se întâmpla cu corpul tău atunci când urmezi o cură de detoxifiere:

Atunci când începi cura: creierul tău va încerca să calmeze semnalele de foame cu un pic de zahăr care privine din sucul de fructe proaspăt consumat. Acest lucru va determina pancreasul să producă mai multă insulină pentru a transporta acolo unde trebuie.

După câteva ore: nivelul de zahăr din sânge începe să scadă, este posibil să apară senzația de foame și amețeli.

După două zile: resursele de glucide sunt epuizate, astfel încât organismul va începe să folosească două surse de energie: trigliceridele, stocate în organism sub forma țesuturilor adipoase, dar, de asemenea, și proteinele – din mușchi. Din această cauză este posibil chiar să pierzi din greutate la început.

După trei zile: Proteinele din mușchi se descompun rapid, umplând fluxul sanguin cu amoniac și acid uric, două substanțe foarte toxice. Acum, rinichii tăi funcționează de două ori mai mult pentru a elimina aceste deșeuri toxice.

După patru zile: Cum nu a primit alimente care să fie digerate, intestinul poate să-ți dea de știre în diferite moduri neplăcute, precum diaree, de exemplu. Deși bei foarte multe lichide, există riscul de deshidratare.

După opt zile: În cele din urmă îți reiei consumul de alimente solide, dar ai pierdut din masa musculară, ceea ce ți-a afectat metabolismul. Este posibil ca atunci când revii la obiceiurile normale, să nu poți arde toate caloriile pe care le consumi.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări