Ce trebuie să știi când porți un ruj roșu?

07 noiembrie 2017 Machiaj
 
 

Există un ruj roșu pentru toate fetele din lume. Problema este să ne găsim nuanța și textura potrivită, dar și combinația cu restul machiajului și, de fapt, întregul look este importantă. Dacă suntem confuze și nu știm care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont în alegerea rujului, iată câteva ponturi interesante.

Aplicarea unui ruj roșu

1. Nuanțele închise vor micșora trăsăturile în timp ce nuanțele deschise le vor mări. Dacă aveți buze mici, mai bine mergeți pe tonuri mai deschise.

2. Dacă puneți accentul pe buze cu un ruj roșu, machiajul pleoapelor trebuie să fie cât mai minimalist. Un fard deschis, un contur lejer al pliului sau genele lungi sunt tot ce vă trebuie în acest machiaj.

3. Rujul roșu este pretențios când vine vorba de nuanță, nu mai spunem de aplicare. Fie că folosești o pensulă sau îl folosești direct din tub, conturul trebuie făcut perfect, atât în ceea ce privește liniile, cât și simetria buzelor.

5. Una dintre regulile unor make-up artiști este să nu folosești creionul roșu de buze. De ce? Pentru că șansele ca rujul și creionul să aibe aceeași nuanță sunt foarte mici (doar dacă le-ați achiziționat de la același brand și este și aceeasi gamă). Imaginează-ți cum arată un ruj roșu cu subton cald peste un creion roșu cu subton rece.

6. Ai grijă ca rujul să nu migreze. Folosește puțin corector pentru a corecta marginile buzelor, dar și pentru a crea o barieră între ele și restul feței.

7. Nu lăsa urme de ruj pe dinți, este cel mai neîngrijit aspect pe care îl poți expune. După aplicare bagă un deget în gură, strânge buzele și trage degetul afară. Tot excesul de ruj va rămâne pe deget.

Contextul în care poți purta un ruj roșu

Nuanțele intense și trăsăturile proeminente creează un contrast foarte frumos. Dacă ai părul negru, pielea foarte deschisă sau ochii albastru intens atunci optează pentru un roșu aprins.

Încearcă să armonizezi machiajul. Folosește un blush în aceeași nuanță sau chiar rujul pentru puțină culoare în pomeți.

Este bine de știut că doamnele și domnișoarele cu pielea foarte deschisă sunt cel mai bine complimentate de nuanțele pure de roșu, în timp ce acelora dintre noi cu tenul ceva mai închis le va sta foarte bine o nuanță care bate spre portocaliu sau roz. Roșul prună, nuanțele închise sau care seamănă cu vinul, se potrivesc cel mai bine femeilor cu tenul mai închis.

Și un ruj foarte închis pe o piele foarte deschisă este un contrast greu de trecut cu vederea.

Atenție la întregul outfit atunci când porți un ruj roșu. El nu o să se potrivească dacă inserezi pe undeva, prin vestimentație, nuanțe de roz de niciun fel. Poți să îl aplici atunci când alegi o rochie neagră sau orice rochie de seară, ori o combinație de jeans și geacă de piele. Depinde mult și se stilul fiecăreia.

Lumina este importantă. Dacă vrei să porți un ruj roșu în toiul zilei, alege o nuanță mai sheer, care să se piardă spre marginile buzelor. Pentru seară poți purta ceva mai bold care să vă evidențieze trăsăturile.

Așadar, există un ruj roșu pentru fiecare, trebuie doar să îl descoperi și să îl porți cu personalitate!

Sursa


 
 

Recomandări