Cel mai echilibrat mic dejun conține doar trei ingrediente! Este recomandarea unui medic celebru pentru o viață sănătoasă

21 noiembrie 2017 Nutriție
 
 

Dacă vrei să fii sănătos, trebuie să iei un mic dejun echilibrat în fiecare dimineață, oricât de greu ți-ar fi. Te-ai gândit vreodată că un mic dejun echilibrat conține doar trei ingrediente simple?

Acest mic dejun este inspirat de gastronomia islandeză, potrivit medicului Monique Tello de la Universitatea din Harvard. Acesta consideră că pâinea prăjită nu este la fel de nocivă ca un desert mâncat la prima oră, după părerea medicului. În fiecare zi este indicat să mâncăm de dimineaţă ovăz, iaurt şi fructe de pădure. De asemenea, medicul precizează faptul că nu are nicio importanță dacă vom repeta zilnic acest meniu, pentru că este bogat în substanțe nutritive.


Această combinație de inspirație islandeză propusă de Monique Tello conține proteine şi fibre, care asigură buna funcţionare a muşchilor, reglează digestia şi asigură o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Cercetătoarea recomandă să folosim fructe de pădure congelate pentru că au aceeaşi cantitate de vitamine ca cele proaspete, dar la un preţ mult mai bun.

Ovăzul conține fibre şi proteine, iar pentru un plus de savoare poți să adaugi nuci sau semințe.

Este important de menționat și faptul că fructele de pădure sunt bogate în fibre, dar conțin şi vitaminele A, C şi K.

Iaurtul este bogat proteine de calitate şi este sărac în zaharuri. Poți să alegi și iaurt grecesc, dar trebuie să ai mare grijă la ce ingrediente conține.

Sursa


 
 

Recomandări