Cel mai în vârstă angajat din Moldova! Are 90 de ani și lucrează ca măturător la instituția la care a fost director!

20 mai 2017 Societate
 
 

Petru Popovici are 90 de ani, lucrează cu contract de muncă și ne oferă un superb exemplu de ambiție, dar și o prețioasă lecție de viață.

Încă în putere, domnul Popovici nu vrea nici în ruptul capului să stea acasă și să se bucure de pensie. Muncește în calitate de măturător la Centrul Tehnico-Criminalistic din capitală, în trecut fosta Școală de Cadeți, acolo unde timp de 40 de ani a fost director și profesor de geografie.

De o modestie rară, domnul Petru Popovici, cel mai în vârstă angajat din Moldova, de altfel, spune cu mândrie că a muncit alături de halterofilul Tudor Casapu, poetul Grigore Vieru, fostul ministru al Economiei, Andrei Cheptene şi alte personalități, însă, pentru toți anii munciți statul i-a oferit o pensie de numai 103 lei. Abia după zece ani, un fost elev l-a ajutat să-și primească pensia binemeritată.

“Acum primesc aproape 2000 de lei. Mă mulțumesc cu strictul necesar, deși au fost unii care au râs de mine… Se uitau că fostul director al școlii strânge hârtiile… Dar ce să fac, nu pot sta acasă fără să fac nimic. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat mai mult decât am dorit. Sunt bogat pentru că sunt sănătos”, ne-a declarat domnul Petru.

În ciuda greutăților cu care se confruntă, fostul profesor nu se plânge pe soartă, ci dimpotrivă, susține că niciodată nu i-a fost rușine să muncească.

“Trebuie să ținem ritmul vieții, să ne acomodăm în funcție de circumstanțe”, a ținut să precizeze domnia sa.

Hotărât să nu se dea bătut, Petru Popovici își doreşte să prindă suta de ani la fel de sănătos și în putere!

Text: Irina BOLOGAN

Dacă ți-a plăcut povestea domnului Petru Popovici, distribuie articolul în semn de RESPECT pentru persoanele în vârstă!


 
 

Recomandări