Cele mai bune centre de detox din lume!

16 ianuarie 2018 Nutriție
 
 

Ți-ar plăcea să pierzi câteva kilograme, să îți mărești capacitatea de rezistență fizică, să-i oferi ficatului o pauză bine meritată, să scapi de stres sau, pur și simplu, să petreci un timp în compania propriei persoane? Toate acestea sunt posibile și pot fi obținute printr-o cură de detox. Îți prezentăm mai jos care sunt cele mai bune centre de detoxifiere din întreaga lume care promit mâncare gustoasă, rezultate extraordinare și îngrijire personalizată.

De ce să nu faci din următoarea vacanță o oportunitate de a-ți curăța de toxine trupul, mintea și sufletul și a-ți recăpăta echilibrul?

Înainte de a porni într-o vacanță de detoxifiere trebuie să te gândești la rezultatul final pe care îl visezi. Fie că este vorba despre slăbire, relaxare sau curățarea organelor interne, fiecare clinică de detoxifiere are un program diferit și bine pus la punct. Centrele de specialitate se împart în două categorii: cele care oferă servicii pentru grupuri și cele care oferă servicii individuale și personalizate.

Indiferent de opțiune, toate persoanele care aleg să-și petreacă vacanța într-un asemenea loc trebuie să respecte aceleași reguli înainte de a porni la drum.

– Renunță la cafea și la zahărul procesat cu câteva săptămâni înainte de a ajunge la clinica de detoxifere.

– Ia cu tine haine foarte simple și comode. Majoritatea centrelor de detox oferă clienților pijamale, echipament pentru yoga și alte obiecte necesare.

– Lasă acasă sau la recepția clinicii computerul, telefonul și orice te leagă de serviciu sau de tumultul vieții cotidiene.

– După un program de curățare fiecare celulă a trupului se înnoiește, iar sângele se purifică. Un program de detox de 7 zile este ideal, însă unul de 10 zile este mult mai benefic, așa că dacă îți permite buzunarul, optează pentru cea de-a doua variantă.

– Dacă optezi pentru o clinică de detox dintr-un alt colț de lume, fă un popas de 48 de ore într-un oraș din apropiere pentru a te obișnui cu diferența de fus orar.

Iată cele mai bune centre de detox din lume!

EUROPA

Turcia și Portugalia

Juice Master

Echipa Juice Master promite o cură de detox prin care poți scăpa de kilogramele în plus. Aceste centre se bazează pe principiile enumerate în bestsellerul “7 kilograme în 7 zile” de Jason Vale și sunt o oportunitate excelentă de a slăbi și de a te relaxa în sudul Turciei scăldat de soare. www.juicemaster.com

Maroc

Harem Escape din Marrakesh

Harem reprezintă un loc luxos de evadare pentru femeile care vor să-și revigoreze trupul, mintea și sufletul. Oaspeții centrului vor beneficia de masaje corporale, faciale, băi pentru picioare, măști, yoga, meditație, hammam și mese sănătoase și delicioase. Conceptul de „harem”, care în arabă înseamnă „interzis” sau „păstrat în siguranță”, a fost exploatat de către acest centru pentru a crea o experiență unică, relaxantă și distractivă totodată.

www.harem-escape.com

Spania și Portugalia

Detox-International

Motto-ul acestui centru de detox este „Ascultă-ți trupul”. În cadrul programelor lor de detoxifiere se pune accent pe învățare. Specialiștii de aici oferă inspirație, informație, consiliere și ajutor pentru ca vizitatorii să înțeleagă cum funcționează organismul lor și, mai ales, să înțeleagă ce nevoi are acesta. Detox-International este locul unde detoxifierea se produce atât trupește, cât și sufletește. www.detox-international.com

SUA și AMERICA CENTRALĂ

Institutul de sănătate „Hippocrates” din Florida

Institutul de sănătate „Hippocrates” a fost numit cel mai bun din lume în anul 2000 de către Spa Management Group. Acest centru istoric și prosper a fost înființat de către vizionara și filantroapa Ann Wigmore, iar în prezent este condus de Brian și Anna Maria Clement, ambii doctori. Timp de o jumătate de secol, Institutul a ajutat sute de mii de oaspeți să realizeze că o sănătate perfectă reprezintă un drept pe care omul în obține atunci când se naște și că o viață fără durere și boală reprezintă o lege umană. Acest Institut oferă clienților săi șansa de a-și recăpăta sănătatea și pacea. Oaspeții au parte de mâncare vegană bogată în enzime și nutrienți, lecții educaționale și ore de sport.

www.hippocratesinst.org

Costa Rica

Pacha Mama este un centru de detoxifiere care pune accent pe hidroterapia colonului, yoga, acupunctură, plante medicinale, sucuri naturale și consultații referitoare la nutriție pentru a scăpa trupul de toxinele și paraziții care se acumulează și rămân în intestine pentru ani întregi. Toate ingredientele utilizate în produse sunt crescute chiar în grădina centrului de detox Pacha Mama ori cumpărate de la localnici. www.pachamama.com

AUSTRALIA și ASIA

Bali

Natural Instinct Healing. Clinica de detox oferă clienților oportunitate de „a se reînnoi”. Datorită peisajelor și a naturii, Natural Instinct Healing este un colț de rai ascuns pe insula Bali. Kate și Becky sunt cele care se ocupă în mod individual de fiecare client și îi ajută să-și găsească o cale sănătoasă de viață. www.naturalinstincthealing.com

AUSTRALIA

Samudra

Vitality Detox Retreats creează pentru vizitatori un spațiu de relaxare maximă. Yoga Ashtanga, surf, lecții de alimentație corectă și viață sănătoasă – asta găsesc cei care ajung la acest centru de detox. Australienii vor să aducă în viața clienților lor, dar și a comunității și a întregii lumi, schimbări pozitive. www.samudra.com.au

Filipine

The Farm este un resort eco-friendly cu medici specialiști care creează programe de vindecare și detox individuale. Oaspeții sunt răsfățați și se scaldă în lux pe parcursul șederii lor. Programul Wellness include proceduri de reîntinerire și relaxare. Mâncarea vie este o parte componentă vitală a programului de curățare. Toate produsele sunt bogate în fibre și enzime. Perioada de detoxifiere este completată de activități distractive, de relaxare, dar și de multe exerciții fizice.  www.thefarm.com.ph

AFRICA DE SUD

Detox International. Specialiștii din cadrul centrului spun că dețin secretul datorită căruia clienții vor scăpa de toxine la toate nivelurile. Scopul acestei clinici este de a îmbunătăți sănătatea persoanelor, utilizând medicamente naturiste care să creeze un echilibru din punct de vedere trupesc, mintal, emoțional și spiritual.

www.detox-international.co.za

Text: Doina STIMPOVSCHII
după www.foodmatters.com


 
 

Recomandări