Cinci semne că ești în plină transformare și conștiința ta a început să evolueze

05 august 2016 DEZVOLTARE PERSONALĂ
 
 

Te surprinzi pe tine însuți: ai început să observi lumea pentru a constata care sunt problemele majore cu care suntem confruntați. Foametea, sărăcia, inegalitatea, războaiele, calamitățile naturale, criza financiară sau distrugerea planetei sunt acum realități asupra cărora te concentrezi. Nu poți rămâne la nivel teoretic, simți nevoia să te implici, să faci muncă de voluntariat sau donații pentru susținerea cauzelor umanitare.

constiinta (2)

Acesta ar putea fi un semn foarte puternic al schimbării care se produce în tine sau ceea ce se mai numește “trezirea conștiinței”, un proces de tranziție evolutivă spre o viață spirituală și generoasă, departe de valorile tradiționale impuse de către consumatorism.

În cazul în care conștiința ta a început această tranziție este posibil să fi observat una sau mai multe dintre aceste semne:

1. Găsești mai puțină satisfacție în a consuma

Ai încetat să faci cumpărături atât de des cum o făceai înainte. Ți se pare absurd că viața oamenilor este irosită pe principiul a lucra pentru a consuma. Ești în căutarea de alternative pentru distracția care nu implică bani.

2. Te confrunți cu o criză de identitate

Începi să te întrebi care este locul tău în lume și de ce ai ales viața pe care o trăiești. Simți nevoia de a schimba locul de muncă sau cariera, dorești să găsești sensul vieții, aspect care nu te-a preocupat până acum.

3. Simți nevoia să-ți detoxifiezi corpul

Decizi să îți schimbi stilul de viață toxic și sedentar. Îți faci griji cu privire la proveniența alimentelor pe care le consumi și elimini din dieta ta tot ceea ce ți se pare nociv. În plus, în cele din urmă acorzi timp pentru sport și meditație.

4. Te îndepărtezi de persoanele negative

Începi să ții la distanță persoanele care te fac să te simți prost în compania lor. Brusc, observi că ai tot mai puțin și mai puțin în comun cu persoanele care ți-au fost prieteni de-o viață. Te incomodează cinismul lor sau lipsa de empatie și, treptat, te îndepărtezi de ei fără să te afecteze. Ba dimpotrivă, te simți mai bine și ești mai fericit.

5. Începi să îți pui întrebări care înainte nu te interesau

Se trezește în tine un interes real în a cunoaște cât mai multe. Începi să simți că înțelegi mai bine decât înainte realitatea. Dăruiești mai mult decât primești!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări