Critici la Casa Albă: ce decorațiuni a ales Melania Trump pentru Crăciun

28 noiembrie 2017 Societate
 
 

Ieri, Prima Doamnă a Americii a fost ocupată până peste cap cu un eveniment important. Ea le-a arătat jurnaliștilor americani care sunt straiele de sărbătoare ale Casei Albe, mai ales că mai e puțin timp până când se apropie Crăciunul. Descoperă ce decorațiuni a ales Melania Trump, dar și cum au reacționat internauții după ce au văzut imaginile cu ornamentele din locuința oficială a președintelui american.

Interiorul reședinței cuplului prezidențial, care petrece pentru prima dată Sărbătorile în Washington, arată ca într-un film cu Crăiasa Zăpezii, pe care, mai în glumă, mai în serios, jurnaliștii de peste hotare o compară cu Melania Trump. Pe de o parte, sunt cei care spun că interiorul este elegant și te face să visezi cu ochii deschiși la magia iernii. Cârcotașii susțin însă că reședința decorată de Melania este mult prea rece și că, mai ales în noapte, arată mai degrabă ca un decor de Halloween decât de Crăciun, scrie Vanityfair.com.

Un decor de poveste

Soția lui Donald Trump s-a ocupat personal de decorațiunile de Crăciun, urmând exemplul predecesoarelor sale. Ea s-a inspirat din cei 200 de ani de istorie ai Crăciunului la Casa Albă și a ales piese tradiționale, cu accente moderne.

Jurnaliștii invitați la evenimentul de ieri au putut să vadă ce decorațiuni a ales Melania Trump și au fost întâmpinați cu un spectacol de balet.

Prima Doamnă și-a așteptat invitații în aripa de Est, plină de brazi împodobiți cu omăt și luminițe, la fel ca o pădure fermecată.

Ce decorațiuni a ales Melania Trump și cum s-a îmbrăcat la eveniment

Melania Trump și-a făcut intrarea pe un vals din „Spărgătorul de nuci“ și a fost îmbrăcată într-o rochie albă, cu mâneci clopot, o ținută perfectă pentru acest decor. Ornamentele din acest an, peste 12.000 de bucăți, au fost pregătite de peste 150 de voluntari din toată țara.

Ce decorațiuni a ales Melania Trump? În afara de luminițe și de panglici, în Casa Albă se găsește un set pentru cină, din care face parte celebrul serviciu de masa Reagan, copie a volumului „A Christmas Carol“, de Charles Dickens, ce a aparținut președintelui Franklin Roosevelt.

Bradul de Crăciun, înalt de aproape 6 metri și instalat în Sala Albastră, a fost împodobit cu globuri din sticlă, pe care sunt pictate stemele fiecărui stat american. Un alt brad aduce un omagiu militarilor americani care au murit în luptă.

Decorațiunile de la Casa Albă vor putea fi admirate de mii de vizitatori în cadrul unor tururi cu public și cu ocazia celor peste 100 de evenimente și recepții private ce vor fi organizate în actualul sezon al sărbătorilor de iarnă.

Surprize pentru vizitatori, în special pentru cei mici

Bucătarii au gătit deja 31 de mii de prăjituri pentru micii vizitatori. La solicitarea Primei Doamne, aceștia au realizat și o replica a Casei Albe din turtă dulce, îmbrăcată în glazură, care cântărește aproape 160 de kg și e decorată la exterior cu coronițe de brad, la fel ca originalul.

„Președintele, Barron și eu suntem foarte încântați de primul nostru Crăciun pe care îl vom petrece la Casa Albă. La fel ca în cazul multor altor familii din întreaga țară, tradițiile de sărbători sunt foarte importante pentru noi. Sper ca turiștii, atunci când vor vizita Casa Albă, vor avea sentimentul că se află acasă de sărbători“, a declarat Melania Trump.

Sursa


 
 

Recomandări