Cum cureţi și dezinfectezi CORECT ustensilele de lemn din bucătărie

29 august 2016 Interior
 
 

Fie că vorbim de tocătoare, linguri sau spatule, ustensilele de bucătărie făcute din lemn au nevoie de atenţie specială atunci când le cureţi şi dezinfectezi.ustensileIată câteva sfaturi pentru a le curăța eficient:

• Cel mai bun mod de a curăța orice ustensilă din lemn este să o cureți cu o periuță de dinți și apă caldă și săpun.

• De asemenea, poți încerca să le cureți și cu bicarbonat de sodiu. Presoară bicarbonat de sodiu și freacă intensîntreaga suprafață cu o jumătate de lămâie.

lamaie

• Pentru a îndepărta mirosurile neplăcute, scufundă-le 15-20 minute în apă călduţă amestecată cu bicarbonat de sodiu, clăteşte-le şi usucă-le.

Totodată, ar trebui să reții că în cazul în care petele de pe lemnul lingurii sunt pe bază de ulei, este posibil ca lemnul să fi fost impregnat și ar putea fi dificil de îndepărtat.

• În cazul în care petele sunt deja fixate, folosește un tampon de lână pentru a le șterge din abundenţă cu ulei de măsline călduţ, apoi lasă-le la cuptor 2-3 minute. Dacă vrei să eviţi cuptorul, unge-le cu ulei mineral sau de migdale şi lasă-le 24 de ore să se pătrundă sau lasă-le peste noapte unse şi învelite în folie de plastic. Uleiul sigilează şi hrăneşte lemnul, crescându-i rezistenţa.

intretinere ustensile lemn

Ca să fii sigură că nu infectezi mâncarea următoare cu bacterii periculoase sau ciuperci care îţi pot ataca organele interne, trebuie să dezinfectezi destul de des ustensilele de bucătărie din lemn.

• Cel mai simplu şi la îndemână mod în care poţi scăpa de microbii adunaţi în tocător sau lingura de lemn este să faci o soluţie din părți egale de oțet și apă. Lasă ustensilele de bucătărie din lemn curăţate sub această soluţie (cu totul acoperite de lichid) circa o oră.

Clăteşte bine cu apă caldă şi lasă-le să se usuce la soare, sau cât mai bine, pe toate părţile.

Asta e tot!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări