Cum influențează înotul dezvoltarea copilului? 5 motive pentru care ar trebui să-ți duci copilul la înot

Cum influențează înotul dezvoltarea copilului? 5 motive pentru care ar trebui să-ți duci copilul la înot

Încă din primii ani de viață ai micuților, părinții trebuie să se gândească la activități și sporturi care să le dezvolte creativitatea și care să stimuleze creșterea și dezvoltarea lor fizică și psihică.

Pe lângă faptul că este un sport distractiv și care cu siguranță îi va determina pe cei mici să îl practice din plăcere, înotul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și poate contribui la dezvoltarea armonioasă a celor mici.

Iată 5 motive pentru care ar trebui să-ți duci copilul la înot chiar de mâine:

1.Dezvoltă majoritatea grupelor musculare

În timpul înotului, mai mult de două treimi din întreaga suprafață musculară este pusă în mișcare, favorizând dezvoltarea armonioasă a corpului.

2. Relaxează corpul

Copilul va vedea înotul ca pe o formă de relaxare sau ca pe o răsplată. Totodată, oferă o stare de bine și sporește interacțiunea dintre el și copii de aceeași vârstă.

3. Reduce riscul bolilor cardiovasculare

În timpul înotului, organismul are nevoie de oxigen și inima trebuie să bată mai tare pentru a pompa sânge mai repede. Astfel, oxigenul ajunge către celule, iar acest lucru întărește inima și îmbunătățește circulația la nivelul vaselor de sânge, reducând apariția bolilor cardiovasculare.

4. Îmbunătățește postura corporală

Orele petrecute la calculator sau aplecat spre caietul de teme pot afecta foarte ușor postura corporală a copilului tău, mai ales în primii ani de viață, atunci când sistemul osos este în plină dezvoltare. Înotul are rolul de a-i corecta postura, întărind ligamentele articulare.

5. Asigură controlul greutății

Oricât încerci să reziști în fața poftelor pe care le are copilul tău, este greu să nu-i faci pe plac. În loc să îi refuzi dulciurile pe care și le dorește atât de mult, poți alege să îl duci pe cel mic la înot. Acest sport devine un aliat împotriva creșterii în greutate, mai ales atunci când poftele nu sunt dintre cele mai sănătoase. Cu toate acestea, trebuie impusă o limită când vine vorba despre alimentație. Sursa

Dacă ți-a plăcut articolul, citește 7 recomandări de care să ții cont pentru a evita accidentele în apă sau în afara ei. Sfaturile sunt luate ca măsuri de precauție și sunt aplicabile pentru orice tip de piscină!

Urmărește-ne și pe Facebook!

Recomandări