Cum profiți de timpul în care ești blocat în trafic?

27 ianuarie 2015 Auto
 
 

În majoritatea oraşelor, blocajele rutiere vor continua să fie o problemă. Prin urmare, acceptă aglomeraţia din trafic ca pe o prezenţă firească a vieţii şi fă tot ce poţi pentru a suporta cât mai bine situaţia!

trafic

Nu te enerva pe ceea ce nu poţi schimba. Unul dintre cele mai utile lucruri pe care le poţi face când eşti blocat în trafic este să îți păstrezi calmul și să te gândeşti la lucruri pozitive. În loc să te concentrezi asupra condiţiilor grele din trafic, mai bine umple-ți timpul cu câteva activități utile.

ÎN AUTOMOBIL

Cărți audio

Să pui muzică la volum maxim poate fi o modalitate de a te elibera de stres, dar dacă dorești să profiți de timp altfel, îți recomandăm să te aiguri că ai descarcate cărți audio. Le poți asculta în timp ce înaintezi cu 5 km pe oră.

Fă notițe audio

Orice smartphone are o funcție de înregistrare audio. Înregistrează-ți planurile, prezentările pe care le ai de făcut, ideile, gândurile sau, pur și simplu, meniul pentru săptămâna viitoare sau lista de cumpărături. Astfel vei economisi.

Învață o limbă străină

Învață engleza sau o nouă limbă cu ajutorul cursurilor audio. Poate nu vei deveni un expert, dar cu siguranță vei însuși unele elemente de pronunție. Avantajul e că poți exersa, repeta cu voce tare în confortul și intimitatea pe care ți-o oferă mașina ta.

Dacă eşti singur, timpul petrecut în ambuteiaje poate fi o ocazie unică de a te gândi la lucruri importante şi chiar de a lua decizii fără a fi întrerupt de cineva.

Exerciții

Tonifică-ți diferire părți ale corpului. Practică exercițiile Kegel. Contractă pentru 1 – 2 secunde, apoi relaxează pentru 1 – 2 secunde mușchiul. Se recomandă să faci aceste contracții în grupuri de câte 10 serii. Te vor ajuta să ajungi mai ușor la orgasm și să-l simți mai intens.

ÎN TAXI

Citește, joacă și vorbește

Acestea sunt modalitățile tipice pentru a ne distra într-un taxi . Citește o carte bună joacă-te pe telefon, fă-ți ordine în gânduri sau vorbește cu taximetristul.

Uită-te la tv

Acum poți viziona emisiunile preferate pe Android, cu aplicații de acest gen. O modalitate bună de a nu pierde timpul sau, cel puțin, de a nu te plictisi, este să urmărești știrile în timp ce ești în transport.

Meditează

Descarcă pe iPod muzica care te va ajuta să te concentrezi pe tine și să petreci câteva minute gândindu-te la sănătatea fizică şi mintală a ta.

ÎN TRANSPORTUL PUBLIC

1. Ascultă muzică

Dacă îți pui căști nu există riscul de a atrage atenția sau a deranja pe cineva.

Audiobooks

Dacă aglomerația din autobus sau troleibuz nu îți permite să scoți cartea sau ziarul din geantă, asigură-te că ai descărcate pe iPod sau smartphone cărți în format electronic.

Planifică-ți timpul

Dacă ai norocul să fii așezat pe scaun poți scoate agenda și să îți notezi în ea programul, ceea ce ai de gând să faci în restul săptămânii. Încearcă să te gândeşti la activităţile pe care le vei desfăşura în ziua sau săptămâna respectivă. Sau îţi poţi citi corespondenţa din ziua precedentă.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări