Cum reușește Oana Cuzino să se mențină tânără?

08 noiembrie 2017 Nutriție
 
 

Prezentatoarea TV, Oana Cuzino, este admirată de multe femei deoarece reușește să se mențină tânără, în ciuda trecerii anilor. Pare că a găsit secretul tinereții, deoarece la 46 de ani Oana arată mai bine ca niciodată. În urma nenumăratelor cerințe, medicul a împărtășit cu toată lumea secretele tinereții sale.

“Am renunțat la zahăr. Zahărul influențează hormonul d creștere și nu este indicat să îl consumăm mult. nu mănânc deloc fast food pentru că, făcând facultatea de Medicină, știu ce efecte are asupra corpului. Uneori îmi este poftă de înghețată, pentru că este desertul care îngrașă cel mai puțin, mai ales dacă este făcută în casă”, a menționat Oana Cuzino.

“Zahărul e un drog care poate provoacă dependență.” Așa arată studiile, iar nutriționiștii spun că zahărul activează aceiași receptori din creier pe care îi stimulează și drogurile.

Se declanșează producția de dopamină, hormonul care produce plăcere, iar creierul începe să ceară și mai mult zahăr. Oricât de mare ar fi plăcerea, să nu uităm că un consum exagerat duce la colesterol mărit, boli de inimă și diabet.

Organizația Mondialp a Sănătății le recomandă adulților să consume 25 de grame de zahăr pe zi, iar copiilor maximum 15 grame. Vorbim aici doar despre zahărul din produsele procesate, care e de fapt un sirop de fructoză.

Zahăr găsim, însă, și în cereale, în sucuri sau în iaurturi, dar și în sosuri pentru salată.

Sursa 


 
 

Recomandări