Cum să faci lapte de migdale acasă

Cum să faci lapte de migdale acasă

Ușor și extrem de sănătos!

Laptele de migdale are multe beneficii. Vă poate fi de ajutor în dietă, pentru că este sărac în calorii, e excelent pentru inimă, pentru că are un nivel scăzut de colesterol, are puține glucide și este bogat în calciu, vitamina D și vitamina E.

Laptele de migdale poate fi ușor de preparat în casă. Este foarte simplu! Iată rețeta:

Ingrediente

• 1 cană de migdale
• 3 cești de apa
• ½ linguriță vanilie
• (opțional )

Acoperiți migdalele cu apă și lăsați-le la macerat peste noapte. A doua zi scoateți migdalele din apă (această apă este excelentă pentru a uda plantele) și puneți-le în blender, cu trei căni de apă curată și cu vanilie.

Amestecă-le în blender, timp de două minute, la viteză mare sau până observați că nu mai sunt bucăți mari de migdale în lapte. Folosiți o bucată de tifon pentru a strecura laptele.

Înainte de a-l consuma, dați-l la frigider. Se poate păstra la rece timp de 3-4 zile. Pulpa va fi folosită pentru a face un exfoliant pentru corp, trebuie doar să adăugați un pic de ulei de cocos, miere, cafea sau mălai.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări