Cum să porți ciorapii de plasă

16 mai 2017 Accesorii
 
 

Ultima nebunie în materie de fashion, ciorapii de plasă, sunt una dintre cele mai controversate piese ale sezonului.

Indiferent de ce va spune lumea despre ciorapii fishnet, trebuie să știi că sunt o referință incredibil de cool atunci când vine vorba de moda anilor ’80 și ’90.

Încă de anul trecut, marii designeri au propus revenirea acestui trend al dresurilor de plasă, însă abia acum el a fost adoptat și în moda străzii. Așa că nu îți rămâne decât să te decizi dacă ai sau nu curajul să îi integrezi cu brio în ținutele tale. Dar trebuie să știi că există o demarcație fină între sexy și trashy, iar ciorapii de tip plasă îți pot ruina ținuta dacă nu ții cont de câteva reguli de stil.

Dresuri de plasă + blugi rupți

E varianta preferată a bloggerilor de fashion și o idee bună pentru zilele mai răcoroase. Dacă alegi un dres cu talie înaltă, combină-l cu un top scurt și ridică-l peste talia jeanșilor. Efectul e wow!

Dresuri de plasă + fuste sau rochii scurte

Aici situația e destul de tricky, dar dacă o faci cu cap nu o să îți pară rău. Alege rochii cu bretele tip spaghetti, gen tricou sau gen pulover. Evită rochiile foarte mulate pe corp, iar dacă mergi pe varianta de fustă, alege una din piele sau într-o nuanță metalică și combin-o cu un pulover sau hanorac oversize.

Dresuri de plasă + o ținută all black

Dacă stilul ăsta punk/ grunge nu vă coafează, mergi pe varianta elegantă și optează pentru o ținută all black, în care să înlocuiești dresul clasic, negru, cu cel de plasă. Îți va da un aer foarte fresh și actual.

Dresuri de plasă + sandale, pantofi cu toc sau… peste pantofii cu toc

Știi regula aceea potrivit căreia dresurile de plasă se pot purta doar cu pantofi cu vârful închis? Uită de ea. Regulile sunt făcute ca să fie încălcate. Aproape orice pereche de pantofi poate fi readusă la viață cu această combinație.

Șosete de plasă

Dacă nu te-am convins să duci nebunia până la capăt, poți testa terenul cu niște șosete de plasă până la gleznă. Îi poți purta cu pantofi sport, masculini sau cu toc. Orice ai alege, vor completa frumos ținuta și îți va da acel plus de cool de care ai nevoie.

Fie că îi alegi în variante neagră, roșie sau nude, cu ochiuri mari sau mici, evită fustele prea scurte și decolteurile prea adânci atunci când porți ciorapi plasă.

Important e să îi porți cu încredere și atitudine.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări