Cum să te îmbraci la petrecerea corporate de Crăciun. Reguli de etichetă pe care trebuie să le știi

15 decembrie 2016 Modă & Stil
 
 

Decembrie este poate cea mai frumoasă lună din an, pentru că vin sărbătorile de iarnă, dar și pentru că este luna cadourilor. În perioada de dinaintea intrării în vacanță, corporațiile, birourile mari și instituțiile, însă nu numai aceastea, organizează diverse petreceri tematice, la care sunt invitați toți angajații.

corporate

Dacă ai fost invitată la o astfel de petrecere, trebuie să știi că e bine să stăpânești o etichetă corespunzătoare. Iată câteva sfaturi care, cu siguranță, te vor ajuta să arăți excelent la petrecerea de Crăciun de la birou și să te simți foarte bine:

Alege ținuta cu atenție în funcție de locația în care se va desfășura evenimentul

Dacă este vorba despre un restaurant, un bar mai select sau o sală specială pentru astfel de evenimente, atunci ținuta ar trebui să fie una de tip cocktail. Cu toate acestea, nu întotdeauna există un dress code impus. Astfel poți opta pentru o rochie mai elegantă sau o rochie de seară, dar care să nu fi totuși potrivită și pentru o nuntă sau un bal. De asemenea, poți să alegi și o fustă creion, cu pliuri pe care să o asortezi cu o cămașă sau o bluză în funcție de culoarea și materialul fustei. Sunt acceptați și pantalonii eleganți, însă este bine să renunți totuși la bulgi. Dacă petrecerea are loc într-un pub sau chiar la birou, atunci poți opta pentru o ținută ceva mai comodă.

Nu alege tocurile cele mai înalte pe care le ai

Ideea este să te simți comod la petrecere și să nu fie un chin să stai în picioare sau să dansezi. Poți alege pantofi stiletto cu tocul mai mic pe care să poți merge comod și care să se potrivească ținutei pe care o alegi. De asemenea, poți opta și pentru niște cizme lungi cu toc sau botine. În funcție de locul unde se desfășoară evenimentul, poți să alegi și cizme sau pantofi eleganți fără toc, însă renunță totuși la teniși sau adidași, pentru că este decembrie.

Părul trebuie coafat în stilul ținutei, iar machiajul trebuie să fie de seară

Poți opta pentru un coc lejer sau niște bucle mari, nu există reguli prea stricte. În orice caz, părul trebuie să fie neapărat curat și să nu pară deloc îngrijit. În plus, poți pur și simplu să îl lași liber pe spate și doar să îl prinzi în față cu câteva agrafe. Optează pentru un machiaj de seară, care să-ți accentueze trăsăturile frumoase. Totuși, nu alege culori prea puternice și pentru ochi și pentru buze, definește mai mult doar una dintre aceste elemente.

La petrecere, trebuie pur și simplu să respecți bunele maniere de bază și să fii politicoasă

Implică-te în discuții, râzi, fă glume, dansează, însă toate în limita bunului simț. Orice ai face ai grijă ce spui și ce anume povestești despre viața ta personală, pentru că totuși te afli în prezența colegilor de la muncă.

petrecere-corporate

Nu exagera cu băutura!

Evident, poți să savurezi două-trei pahare de alcool, însă ai grijă să nu întreci măsură. Dacă simți că te ia amețeala, oprește-te și rezumă-te la băuturile fără alcool. Nu cred că vrei să ajungi în situația în care ți se face rău sau chiar să simți senzația de greață pentru că te vei face de râs față de colegii de la serviciu.

Ai mare grijă ce anume vorbești și cu cine!

După câteva pahare de alcool, s-ar putea să ai mai mult chef de vorbă. Trebuie să rămâi conștientă de faptul că totuși te afli în petrezența persoanelor cu care lucrezi și ar trebui să te abții de la bârfa de orice fel, sau mai rău, să ajungi să-ți critici colegii în prezența altora. În orice caz, nu vei creea o impresie bună despre tine celor din jur.

cadou

Dacă se organizează Secret Santa la petrecere, nu cheltui foarte mulți bani pe cadou

Suma trebuie să fie modică și nu trebuie să alegi cadouri din sfera personală, cum ar fi lenjerie, haine sau parfumuri. Alege obiecte simbolice, pot fi și decorațiuni de Crăciun sau chiar lucruri ce pot fi de folos la birou, cum ar fi o agendă sau un stilou.

Dacă vei respecta aceste câteva reguli, vei avea parte cu siguranță de o petrecere reușită. Tot ce contează este să te distrezi și să te simți bine.

Petrecere frumoasă!

Sursa


 
 

Recomandări