Cum se aranjează corect masa de Paște. Trucurile pe care trebuie să le știi

25 aprilie 2016 Interior
 
 

Câteva zile ne mai despart până la Paște. Te-ai gândit deja ce pregătești pentru masa de sărbătoare, dar oare știi bine cum se aranjază corect o masă?

masa de paste

Iată cum îți poți impresiona oaspeții în cel mai simplu mod cu putință:

Potrivit site-ului aflacum.ro, vesela se aranjează după o ordine logică. Mai întâi așezi farfuriile, apoi tacâmurile și șervețelele. Furculițele se așează în partea stângă a farfuriei. Lângă farfurie stă furculița pentru cină, iar lângă ea stă cea pentru salată. Cuțitul se așează în dreapta, lângă farfurie, dupa el se pune o linguriță, urmată de lingura de supă. Tacâmurile trebuie să fie paralele și distanțate uniform unele față de altele.

Ca să dai prestanță mesei, așează în fața fiecărui scaun o farfurie suport, indicând fiecare loc cu un card de masă. Dacă la masă se servește salată, aceasta poate fi așezata peste farfuria de bază ori în locul farfuriei de pâine, mai arată sursa citată.

Dincolo de vesela de bază, cea despre care am vorbit mai sus, există și veselă adițională. Și aici intră, spre exemplu, farfuria de pine, care se așază în fața furculițelor, cu un cuțit de unt deasupra.

pranz paste

Paharele vor fi așezate în ordinea înălțimii de la cel mai mare la cel mai mic, începând din dreptul cuțitului. Cel mai mare pahar este de apă, urmat de paharul de vin roșu și paharul de vin alb sau altă băutură alcoolică. Șervețelul se așează la stânga furculiței de salată, împăturit, scrie aflacum.ro.

Tacâmurile pentru desert se pot așeza abia la momentul servirii acestuia, ca să nu încarci masa inutil.

Acestea se asază în fața farfuriei suport, pe orizontală. Furculița se așează cu zimții spre dreapta și lingurița cu vârful spre stânga, în fata farfuriei principale, în timp ce farfurioarele pentru desert se așează în partea dreaptă a mesei.

Elementul central al mesei de Paşti

În cele din urmă a venit timpul să ne concentrăm pe elementul central. Acesta este piesa centrală a tabloului general al mesei, accesoriu care nu poate lipsi de pe masa de Paşte.

decor pascal

Deci, poţi da frâu liber imaginaţiei şi poţi începe să gândeşti la elementul central perfect pentru ca masa ta să aibă stil. Dacă ai încerca un clasic al clasicului, o compoziţie florală este soluţia ideală. Dar, dacă preferaţi un element central tradiţional de Paşte, ideea corectă este arborele de Paşti: o ramură de cireş decorată cu ouă colorate şi diverse decoraţiuni.

Sursa


 
 

Recomandări