Cuplul regal belgian a vizitat Taj Mahal. FOTO

08 noiembrie 2017 Societate
 
 

Regele Philippe al Belgiei și soția lui, regina Mathilde, și-au început turneul oficial în India cu o vizită la legendarul Taj Mahal, mausoleul construit de un împărat indian în numele iubirii.

Cuplul regal belgian a efectuat o vizită ce vizează stimularea cooperării bilaterale, cu un accent pus în special pe întărirea schimburilor comerciale și a investițiilor dintre cele două state. Regele și regina din Belgia au vizitat “epitomul iubirii”, Taj Mahal, au transmis reprezentanții Ambasadei Belgiei din India, care a publicat pe site-ul ei și câteva fotografii ale cuplului regal.

Monumentul Taj Mahal, realizat din marmură albă, se află la 250 de kilometri sud față de New Delhi și a fost construit în secolul al XVII-lea de împăratul Shah Jahan ca un mausoleu pentru a treia soție a lui, regina Mumtaz Mahal.

“Taj Mahal este un poem închinat iubirii eterne, realizat în cea mai vibrantă marmură albă”, a afirmat Palatul Regal al Belgiei într-un mesaj publicat în limba franceză pe contul său de Twitter.

Aceasta este prima vizită efectuată de regele Philippe în India după ce a urcat pe tron, în anul 2013. Suveranul belgian este însoțit de o amplă delegație de afaceri, alcătuită din directori ai unor companii belgiene.

Potrivit programului oficial, regele Philippe al Belgiei s-a întâlnit cu președintele Ram Nath Kovind și a participat la o rundă de discuții cu prim-ministrul Narendra Modi, în urma cărora au fost semnate o serie de acorduri bilaterale.

După ce va participa și la o întâlnire de afaceri la New Delhi, miercuri, suveranul belgian va părăsi acest oraș pentru a se deplasa spre centrul financiar al Indiei, Mumbai, unde va ajunge în cursul zilei de joi.

Acolo, regele belgian va participa la o masă rotundă alături de reprezentanți ai industriei de diamante și va vizita un memorial construit în onoarea victimelor atacului terorist din 2008 care a ucis 166 de persoane. Cuplul regal urmează să își încheie turneul în India și să revină în Belgia în cursul zilei de sâmbătă.

Sursa


 
 

Recomandări