Curățenia generală de Paște! Trucuri pentru o casă ordonată și curată

28 aprilie 2016 Interior
 
 

Alături de curățirea trupului și spiritului, e timpul și de o curățenie generală înaintea sărbătorilor de Paște.

home_curatenie

Iată de ce trebuie să ții cont în momentul în care te apuci de curățenia generală de Paște:

Cea mai eficientă abordare este segmentarea lucrurilor pe care trebuie să le faci, pentru că până la urmă, organizarea este totul. Împarte curăţenia pe diverse zone şi etape.

Organizare

Prima etapă ar trebui să fie organizarea lucrurilor care zac aruncate prin casă. Ca să îţi fie întotdeauna mai uşor să ştii unde să le pui, trebuie să stabileşti un loc exact pentru fiecare obiect.

Cel mai simplu este să ai rafturi şi cutii tematice. De exemplu, poţi face un raft în care să pui numai medicamente, pansamente şi astfel de lucruri. Un altul în care să îţi aşezi obiectele electronice, precum încărcătoare pentru telefonul mobil, cabluri de date, aparate foto, baterii etc.

Curăţare

După ce “ascunzi” fiecare lucru la locul lui, îţi va fi mult mai uşor să începi efectiv curăţenia, ceea ce înseamnă să ştergi geamuri, să aspiri şi să cureţi covorul, să speli podeaua şi să stergi praful.

Produse inteligente

Pentru baie şi bucătărie, zonele în care ai cel mai mult de curăţat şi frecat, foloseşte produse care îţi economisesc timp. De exemplu, înainte de a începe curăţenia, aplică pe chiuvete, cadă, toaletă sau robineţi produse de curăţat care dizolvă murdăria.

În timp ce tu te ocupi de alte camere, murdăria se dizolvă singură, şi îţi rămâne astfel numai să ştergi şi să clăteşti, fără să îţi mai iroseşti timpul frecând.

Aruncă!

Dacă vrei ca locuinţa ta să fie ordonată iar curăţenia foarte uşor de întreţinut, trebuie să înveţi să renunţi la lucrurile inutile. Foarte multe femei se ataşază de obiectele mărunte pe care le strâng de-a lungul timpului şi care ajung până la urmă să le “cotropească” toate rafturile şi dulapurile.

Paste fericit!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări