De Bobotează, Vladimir Putin s-a scăldat în lac, la temperaturi de -6 grade Celsius

19 ianuarie 2018 Societate
 
 

Întreaga Rusie a sărbătorit la 18 ianuarie Boboteaza, ziua în care Iisus Hristos a fost botezat în apa Iordanului de către Ioan Botezătorul. Preşedintele rus Vladimir Putin a intrat în apa rece, pe o temperatură de -6 grade Celsius pentru a marca în acest fel sfânta sărbătoare.

Are 65 de ani şi o condiţie fizică de invidiat! Vladimir Putin a reuşit din nou să surprindă în stilu-i caracteristic! Joi seara, Preşedintele rus a intrat în apa rece a lacului Selinger, situat la 400 de km de Moscova.

Îmbrăcat doar într-o haină lungă din blană de oaie şi încălţat cu cizme tradiţionale, Vladimir Putin a urmat întru totul tradiţia specifică Epifaniei. S-a dezbrăcat și a coborât în apa rece, s-a închinat şi apoi a mers la slujba de Bobotează.

 

Deşi a fost crescut într-o Rusie comunistă, care se îndepărtase de Biserică, Vladimir Putin, care a fost ales preşedinte între 2000 şi 2008, apoi a fost timp de patru ani primul ministru al Rusiei, pentru a redeveni preşedinte în anul 2012, nu a evitat niciodată să îşi manifeste apropierea faţă de ortodoxie. Opoziţia l-a acuzat pe Putin că a făcut acest gest pentru a câştiga voturi.

La 18 martie, întreaga Rusie va fi chemată la vot pentru a-şi desemna următorul preşedinte, iar Putin se pregăteşte pentru un nou mandat.

Sursa


 
 

Recomandări