De ce ar trebui să bei apă de mentă în fiecare zi

De ce ar trebui să bei apă de mentă în fiecare zi

În zilele caniculare, apa de mentă este o opțiune ideală, pentru că răcorește, hidratează și îi oferă organismului energie. În caz de probleme digestive, optează pentru ceaiul de mentă, care este considerat drept pansament pentru stomac, deoarece este bogat în mangan, cupru și vitamina C.

home_menta

Dar, există și alte motive există pentru care este bine să bei în fiecare zi această apă. Iată de ce trebuie să te bucuri de aroma și beneficiile mentei:

1. Accelerează digestia. Această băutură ameliorează arsurile la stomac, previne inflamația și durerile abdominale.

2. Vei respira mai bine. Apa de mentă îți va facilita inhalarea de oxigen, deoarece conținutul de acid rosmarinic previne inflamarea sistemului respirator.

3. Reduce diareea. Este utilă pentru ameliorarea simptomelor de diaree, deoarece relaxează mușchii intestinului.

4. Se purifică corpul. Menta este cunoscută ca un antiparazitar natural, adică, elimină viermii intestinali sau paraziții.

5. Ideal pentru alăptare. Apa de menta reduce fisurile și durerile de sfârcuri la mamele care alăptează, potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Științe Medicale, Tabriz, Iran.

6. Îmbunătățește memoria. Apă de mentă te ajută la menținerea vigilenței și a bunei dezvoltări cognitive.

7. Previne dezvoltarea cancerului de prostată. Menta are un compus care ajută la reducerea riscului de acest tip de cancer, potrivit unui studiu realizat de Departamentul de Fiziologie, Seoul National University.

8. Combate respirația urât mirositoare. Un studiu efectuat de Departamentul de Biologie, Universitatea Shahed, Opposite Imam Khomeini's Shrine, Tehran-Qom Highway, Tehran, Iran, menta omoară microbii care cauzează respirația urât mirositoare.

9. Spune PA constipației. O investigație realizată de către Departamentul de Medicină Internă, Taichung Veteranilor Spitalul General, Taiwan, menționează că apa de mentă îmbunătățește tranzitul intestinal și sindromul de intestin iritabil.

10. Reduce stresul. Menta este un mare aliat împotriva stresului, deoarece are efecte sedative și te face să te simți calmă.

Apa de mentă mai atenuează setea și te face să te bucuri pe deplin viață!

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări