De ce să-ți îmbrățișezi copiii când nu sunt cuminți

20 aprilie 2016 Dezvoltarea copilului
 
 

Cu siguranță ai trăit, ca parinte, momente în care n-ai mai putut, în care ai ajuns la limita răbdării. Copiii țipau, trânteau ușile, răspundeau agresiv, iar ultimul lucru care ți-ar fi trecut prin cap să-l faci era să-i îmbrățișezi. Asta nu te face un părinte rău! Cu toții avem momentele noastre de slăbiciune. Dar dacă, în aceste momente, i-ai spune copilului tău „Vrei o îmbrățișare?”? Ce crezi că s-ar întâmpla?home_imbratisareCel mai probabil vă veți îmbrățișa, o îmbrățișare de care ambii aveți nevoie. Un gest care vă va liniști pe amândoi. De ce?

Iată principalele motive:

Copiii învață mai ușor din iubire și mai greu din pedepse

O îmbrățișare și o mică discuție despre ceea ce se petrece îl vor face pe copil mult mai responsabil decât niște urlete și niște pedepse.

Copiii nu sunt obraznici, ci doar nu știu să-și gestioneze emoțiile

În situațiile în care copiii sunt copleșiți de emoții, indiferent că sunt pozitive sau negative, ei nu prea știu cum să se comporte. Și atunci devin agitați. Această agitație se traduce de multe ori prin „obrăznicie”. Însă ei pot fi strestați, frustrați etc. Printr-o îmbrățișare și o discuție, vei afla ce-l macină cu adevărat, îl vei liniști și îl poți învăța cum să gestioneze astfel de emoții data viitoare.

Copiii se simt nerespectați și cred că nu merită iubire

Când copiii sunt agitați și știu că urmează o pedeapsă sau o vorbă aspră, ei cred despre ei că nu sunt buni de nimic, că nu sunt respectați și că nu merită iubire. Iar dacă în acele momente, primesc acea iubire de care au nevoie, sentimentele lor vor fi validate și nu se vor mai simți o persoană rea.

Cea mai bună metodă de cooperare este conectarea

Atunci când ai o legătură strânsă cu copilul, acesta se străduiește mai mult să se comporte civilizat. Iar îmbrățișările sunt o foarte puternică metodă de reconectare.

Iubirea pentru copil este necondiționată

Nu-ți iubești copilul doar când e cuminte. Îți iubești copilul indiferent de situație. În acest caz, trebuie să i-o arăți. Și ce mod mai bun de a-i arăta că-l iubești decât să-l îmbrățișezi în momentele în care el s-ar aștepta cel mai puțin la o îmbrățișare.

Și părinții au nevoie de îmbrățișare

Îmbrățișarea nu face bine doar copilului, ci si părintelui.

Așa că, data viitoare când copilul nu e cel mai cuminte din lume, îmbrățișează-l. E cea mai bună metodă să elimini frustrarea din ambele tabere.

Sursa


 
 

Recomandări