Detox după sărbători. Un smoothie verde pe zi timp de o săptămână

11 ianuarie 2016 Nutriție
 
 

Acum că s-au terminat sărbătorile, cu siguranță simți nevoia unui meniu mai ușor, pentru a ajuta organismul să elimine mai repede toxinele acumulate sau pentru a slăbi 2-3 kilograme care au apărut în plus pe cântar.

smoothieverde

Tot timpul anului și mai ales după perioade de mici excese culinare ar trebui să respectăm o regulă simplă: nicio masă fără frunze verzi. Că sunt ele mărar, pătrunjel sau spanac, rucola sau valeriană, frunzele verzi sunt bogate în clorofilă. Asta pentru că molecula de clorofilă este foarte asemănătoare cu molecula sângelui uman și este imediat asimilată de către organism. Bogată în vitaminele A, C și E, are acțiune antiinflamatoare și antioxidantă. Ajută la eliminarea metalelor grele, întărește imunitatea și favorizează asimilarea vitaminelor și mineralelor în corp.

Și ca să fie și mai ușor să crești aportul de clorofilă după sărbători, împărtășesc cu tine 2 rețete de smoothie-uri verzi delicioase și ușor de făcut.

Smoothie de pătrunjel

Ingrediente:

1 legătură pătrunjel
1 portocală
1 banană
1 kiwi
2 frunze de mentă (opțional)
200 ml apă

smoothieverde01

Smoothie verde cu spanac

Ingrediente

1 mână spanac sau baby spanac
1 banană
30 g ananas
30 g fructe de pădure congelate
300 ml apă sau lapte vegetal
1 linguriță cardamon pudră (opțional)

Se adaugă toate ingredientele în blender și se procesează 2 minute până la omogenizare. Se consumă imediat.

Încearcă-le pentru o săptămână, în loc de mic dejun, și vei vedea că vor face minuni pentru siluetă, ten și starea de spirit.

Sursa


 
 

Recomandări