Donald Trump. 20 de citate motivaționale

09 noiembrie 2016 DEZVOLTARE PERSONALĂ
 
 

Înainte să devină președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump era cel mai cunoscut și mai pitoresc miliardar al Americii.

donald-trump

Donald Trump, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din toate timpurile, este autorul a nenumărate cărţi de business şi gazda marelui show american “Ucenicul”.

Deţine mai multe companii din diverse domenii, cea mai mare fiind Trump Organization. Este celebru pentru revenirea din pragul falimentului, la începutul anilor ’90.

Unul din principiile de bază după care Trump își conduce afacerile este să își respecte cuvântul dat. Odată ce a bătut palma cu cineva, înțelegerea rămâne în picioare. “Cuvântul dat e lege”, spune el.

Donald Trump este miliardarul care consideră că “viața este o cutie cu bomboane de ciocolată”.

Iată 11 citate motivaționale cel mai mult spuse de Donald Trump:

1. Concentrează-te pe soluții, nu pe probleme! Concentrează-te pe modul în care vei rezolva problema, nu pe problemă în sine. Şi nu renunţa niciodată, din absolut niciun motiv. Acest gând merită spus, reţinut şi aplicat întotdeauna. Este foarte important.

2. Concentrează-te pe prezent, nu pe trecut. Oricât de mult ai fi greșit vreodată, trecutul nu îl mai poți schimba. Poți schimba viitorul, prin micile acțiuni de astăzi. Învață ce e de învățat din greșelile trecutului. Concentrează-te pe ceea ce vei face astăzica să ai succes.

3. NICIODATĂ nu te da bătut. Dacă vrei să reușești, nu renunța atunci când ai probleme. Dacă pui pasiune în ceea ce faci și îți place, nu o să renunți. Vor fi momente în care îți vei spune să e mai bine să o lași baltă; vei fi tentat să renunți. Dar îți vei reveni și vei merge mai departe.

4. Întreabă-te: “Ce mă prefac că nu văd?” S-ar putea să existe nişte oportunităţi extraordinare chiar în jurul tău, chiar dacă lucrurile nu arată atât de bine. Marile obstacole se pot transforma în mari victorii.

5. Un pont bun pentru golf, încearcă să lovești ușor și bine și prefă-te că nu contează. Apropo, e valabil și în viață.

6. Nu renunţa niciodată. Cei mai mari rataţi din lume sunt cei ce renunţă.

7. Fii pasionaţi de ceea ce faci! Dacă îți place ceea ce faci, nu ți se va părea niciodată că muncești din greu.

8. Ai încredere în tine! Dacă nu, nimeni altcineva nu va avea. Gândește-te la tine ca la o armată formată dintr-un singur om.

9. Fii atent pe cine calci când urci, că vei întâlni aceiași oameni la coborâre.

10. Experienţa m-a învâţat câteva lucruri. Primul este acela de a-mi asculta instinctul, indiferent de cât de bine sună ceva pe hârtie. Al doilea este că în general eşti mai câstigat dacă rămâi alături de ceea ce cunoşti, iar al treilea lucru este că uneori, cele mai bune investiţii sunt cele pe care nu le faci.

11. Dacă tot gândeşti fără o direcţie anume, măcar gândeşte în stil mare.

12. Urmează-ți instinctele. Atunci când ai de luat decizii importante, ascultă vocea instinctelor. Ascultându-le vei dobând experiență și instinctele tale vor lua deciziile cele mai bune.

13. Angajează cei mai buni oameni și nu avea încredere în ei. Dacă vrei ca afacerea ta să ajungă departe, ia-ți cei mai buni oameni din domeniu și menține mereu legătura cu ei.

14. Bucură-te de o treabă bine făcută. Când ai reușit aniversează momentul, alături de familie și cei care ți-au fost alături. Momentele de celebrare încheie complet procesul și te lansează în următoarea cursă și următorul succes. Sărbătorește când ai succes.

15. Ieși din zona de confort. Să ieși din zona de confort este neplăcut. Dar este și singurul mod de a supraviețui și crește.

16. Când ți-ai dat cuvântul, respectă-l. Odată ce a bătut palma cu cineva, înțelegerea rămâne în picioare. Cuvântul dat e lege.

17. Gândește pozitiv! Întotdeauna așteaptă-te la ce este mai bine și pregătește-te pentru ce poate fi mai rău. Gândește pozitiv, alimentează-ți mintea și inima cu lucruri pozitive. Fii gata să acționezi dacă lucrurile nu vor merge cum te așteptai tu. Și înconjoară-te de oameni cu atitudine pozitivă.

18. Transformă-te într-un brand și promovează-l. În afaceri e mai bine să-ți spui cu glas tare realizările, să le afle întreaga lume, pentru că nimeni nu o va face în locul tău.

19. Nu uita că totul începe cu tine. Tu dai exemplu celorlați. În afacerile pe care le conduce, Trump este omul care vine primul și pleacă ultimul de la lucru. În fiecare zi dă exemplu angajaților săi și îi motivează să își folosească întregul potențial.

20. Apreciază oamenii care îți sunt loiali. Recompensează angajații care rămân loiali și și-au făcut treaba. Loialitatea este greu de găsit în zilele acestea, apreciaz-o atunci când un angajat al tău o are.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări