Eugen Doga, prezentat într-un nou film documentar. VEZI trailer-ul!

28 august 2017 Societate
 
 

Admiratorii lui Eugen Doga vor putea vedea în curând un nou documentar despre celebrul compozitor și autorul valsului “Dulcea şi tandra mea fiară”, declarat de UNESCO cea de a patra capodoperă muzicală a secolului XX, care va fi lansat în Rusia.

Foto: Andrei Mardari, aprilie 2017

Filmul documentar „ГАММА – вселенная Маэстро весны”, realizat de regizoarea Angela Gusev și directorul artistic Vladimir Pirojoc, prezintă viața și opera marelui compozitor Eugen Doga.

Realizatorii documentarului precizează că filmul prezintă reflecțiile Maestrului asupra muzicii, onoarei, nobilimii și decenței. Este despre lumea modernă și despre trecut, despre marii contemporani cu care a comunicat.  Documentarul mai include și numeroase secvente din cadrul repetițiilor și spectacolelor.

Producția care îl portretizează pe maestrul Eugen Doga a fost filmată în Moldova, mai exact în satul său de baștină Mocra, Râbnița, acasă la Chișinău, dar și la Moscova, la școala de muzică care îi poartă numele, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, la Radio Moldova, la Studioul „Moldova Film” și la Mănăstirea Saharna.

Premiera filmului va avea loc la sfârșitul acestui an, în Rusia.

Text: Alina MATEI


 
 

Recomandări