Figurine din castane. Fă jucării împreună cu copilul tău!

14 septembrie 2017 Dezvoltarea copilului
 
 

Toamna, parcurile sunt pline de castane. Le poți culege împreună cu copilul tău pentru a realiza jucării din materiale naturale. Este o modalitate de a dezvolta copilului abilități motrice și de a petrece un timp plăcut împreună. Noi îți oferim câteva idei simpatice de figurine din castane.


Pentru animalele mai simple ai nevoie doar de castane, beţe de chibrit şi/sau scobitori. Pentru animalele mai complicate, îți mai trebuie un cuţit, un burghiu, lipici, bobiţe pentru ochi, blană, lână etc. Evident, pentru toate ai nevoie de răbdare și imaginație.

 

Omidă

Un animal simplu este o omidă, de exemplu. Pentru aceasta, ai nevoie de o castană mai mare, pe care să o utilizaţi pe post de cap. Se înfig două scobitori pe post de antene și se desenează gura cu un marker permanent. Ochii se fac din două capete de bețe de chibrituri. Pentru corp se unesc mai multe castane cu partea bombată în sus.

Arici

Ai nevoie de o castană mai mare și de scobitori. Partea deschisă la culoare va fi fața ariciului, unde îi vei adăuga un bețișor vopsit pe post de nas. Ochii și gura se vor desena cu marker. Rupe vreo 10-12 scobitori în două și înfige-le deasupra, cu vârful ascuțit, pe spatele ariciului. Simplu!

Iepuraș

Vei avea nevoie de două castane și patru ghinde. Alege o castană mai lată pentru corpul iepurașului și una mai mică pentru cap. Fixează capul în corp cu scobitori. La fel procedezi și cu urechile, pe care le faci din ghinde întregi, cărora le scoți căpăcelele. Pentru picioare, ca să aibă stabilitate, secționezi ghinda transversal. Musățile le faci din scobitori înfipte în cap.

Ursuleț

Din două castane și cinci ghinde poți face un un ursuleț. Părțile mia deschise le vei oreinta în față. Una va fi burtica, alta fața ursulețului pe care îi vei desena ochișorii, iar boticul va fi făcut dintr-o jumătate de ghindă mai mică. Labele ursului sunt făcute din ghinde înfipte în corp. Urechile pot fi făcute din scobitori sau tot din două jumătăți de ghindă.

Omuleți

Pentru omuleți ai nevoie de 5 castane, scobitori și coaja țepoasă a castanelor, pe post de pălărie. Se înfig scobitori pentru a uni părțile corpului , capul și picioarele. Poziționează castanele astfel încât să asigure stabilitate la picioare, iar fața să aibă partea deschisă a castanei. Le poți desena și chipuri, dacă vrei.

Sursa


 
 

Recomandări